22 mei – Dag van de Stagiair | Dag van de Digitale Overheid | Dag van de POH | Dag voor Biodiversiteit | Sherlock Holmes-dag | Wereld Gothic Dag | Wereld Paloma Dag

Dag van de Stagiair

De initiator van Dag van de Stagiair, het StudentenBureau, vindt dat elke stagiair de waardering moet krijgen die ze verdienen! Vaak worden stagiaires niet behandeld als een volwaardig tijdelijke medewerker en krijgen alleen de rot klussen in de maag gesplitst. Zelfs 1 op de 5 studenten heeft last van pesterijen, machtsmisbruik, roddelen of worden gewoon gepasseerd.

Hoeveel bedrijven maken echt tijd voor een stagiair en helpen bijvoorbeeld bij de verdere ontwikkeling van de sociale en communicatieve vaardigheden? Helaas te weinig. En daarom worden op 22 mei alle stagiaires in het zonnetje gezet en bedrijven er op geattendeerd dat stagiaires beter verdienen! Ook geldelijk, want ook een stagiair kan niet van de lucht leven!

En de genomineerde zijn?

Spannende dag voor een drie stagiaires, want vandaag zal bekend worden gemaakt wie zich “Stagiaire van het Jaar” mag gaan noemen. Wordt het:

  • Farah Zanganeh, stagiair bij Nationale Nederlanden
  • Roos Scholte Albers, stagiair bij Modoc
  • Sara Prifti, stagiair bij PXL.widgets

En aan welk bedrijf zal het “stagebedrijf van 2018” Abbott stagebedrijf het stokje overdragen? Aan Wehkamp, OmnicomPublicRelationsGroup of PXL.WIDGETS?

4e editie Dag van de Digitale Overheid

De Dag van de Digitale Overheid is bedoeld voor iedereen; die werkt bij de Rijksdienst, bij provincies, waterschappen of gemeenten of bestuurder en bij een Rijksuitvoeringsorganisatie werkt. Door heel Nederland vinden gelijktijdig meerdere studiedagen plaats, live verbonden met het Centraal Congres in Rotterdam. Het overkoepelende thema is: Digitale Intelligentie: wat je moet weten, leren en doen in een digitaal verbonden samenleving. Wil je meer weren over deze dag? Klik hier.

Dag van de POH

De grootste beroepsvereniging voor praktijk ondersteuners (NvvPO) vond dat het tijd werd om de praktijk ondersteuner eens in het zonnetje te zetten. Zo gezegd, zo gedaan. Op 22 mei 2007 werd de Nederlandse Vereniging van Praktijkondersteuners (NvvPO) opgericht, die dag is bij uitstek geschikt om te worden omgedoopt tot Dag van de POH. Oh ja, de afkorting staat voor praktijk ondersteuner huisartsenpraktijk.

Wat doet de praktijk ondersteuner?

Naast de praktijk ondersteuner huisartsenzorg (POH) kunnen er ook nog de praktijk verpleegkundige huisartsenzorg (PVH) en POH-GGZ binnen het team zjin. Ik richt de blik op de POH. Hij/zij heeft een eigen spreekuur waarin hij/zij zich onder meer bezighoudt met preventie, begeleiding, voorlichting en educatie. De praktijk ondersteuner neemt veel werk uit handen van de huisarts waardoor zij minder werkdruk ervaren. Ergo, de POH verdient vandaag een bloemetje!

Onderstaande dagen verdienen ook een plekkie in de “dag van” agenda.

Deel dit bericht