23 juni – Roze Zaterdag | Olympische Dag | Dag van de Mantelzorger (BE) | Internationale Dag voor de Openbare Diensten | Internationale Weduwendag | Wereld Typemachine Dag | Internationale Ambrosia Dag | Wereld Smurfen Dag

Roze Zaterdag 2018

De eerste Roze Zaterdag als jaarlijks georganiseerde homo/lesbische demonstratie/manifestatie in Nederland, werd op de laatste zaterdag van juni 1978 georganiseerd. Veertig jaar na dato mag dit jaar Gouda de gaststad voor Roze Zaterdag zijn. Op rozejaargouda.nl las ik zo treffend verwoord waar het in het leven om gaat: “We zijn niet gelijk, maar wel elkaars gelijken.” Prachtige zin, als de mens in het algemeen dit onthoudt scheelt dat veel ellende in de wereld!

Tussen twee haakjes: “Je hoeft echt geen LGBTIQ‘er (lesbian, gay, bisexual, transgender, intersex, queer or are questioning their sexual identity) te zijn, iedereen is welkom!” ( oké je hebt gelijk, het zijn 4 haakjes 😉 )

Olympische Dag

Sinds 1948 wordt op 23 juni Olympic Day gevierd. Een dag waar eerst maar 9 landen aan meededen is nu uitgegroeid tot een wereldwijd evenement waar 160 landen aan meedoen. Olympic Day is ontstaan als een feestdag ter ere van het ontstaan van de moderne Olympische Spelen die op 23 juni 1894 werd ingesteld. Wereldwijd nemen honderdduizenden mensen van jong tot oud deel aan diverse educatieve en sportieve activiteiten waarbij de Olympische waarden: Excelleren, Respect en Vriendschap centraal staan.

#vier90jaar

Zowel het Olympisch Stadion (Amsterdam) als Coca-Cola Nederland bestaan dit jaar 90 jaar en dat moet natuurlijk gevierd worden! Het Olympisch Stadion gooit de deuren open van 11.00 tot 15.00 en iedereen is welkom (mits je je van tevoren hebt aangemeld, anders heb je pech!). De dag staat bol van de activiteiten; een markt met collectors items, je kan de 100 meter sprint lopen, zitten op de stoel waar Koningin Wilhelmina 90 jaar geleden heeft gezeten, je waardevolle spullen door experts laten taxeren maar ook een rondleiding door het Olympisch Stadion.

Dag van de Mantelzorger (BE)

Vandaag wordt in België de Dag van de Mantelzorger gevierd, in Nederland vieren we dat op 10 november. Op deze dag mag je gerust de mantelzorgers bedanken voor al de tijd en energie die zij telkens opbrengen om geheel belangeloos voor een ander te zorgen! Zonder hen zouden vele zorgbehoevende personen aan hun lot worden overgelaten.

Wat brengt 23 juni ons nog meer?

Deel dit bericht

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.