22 juni – Nationale Nachtvlindernacht | Nationale Tuinwerken-bij-de-buren Dag | Dag van de Chocolade Eclaire | Wereld Regenwoud dag

Nationale Nachtvlindernacht 

Van vrijdag 22 t/m zondag 24 juni kun je tijdens de Nachtvlindernacht onder begeleiding van experts op meer dan 100 plekken in Nederland naar nachtvlinders kijken. Omdat nachtvlinders niet makkelijk te zien zijn worden ze door middel van speciale lampen gelokt. Dan wordt opeens zichtbaar hoeveel verschillende nachtvlinders er voorkomen. En dat het er veel zijn kun je wel stellen, er komen maar liefst meer dan 2.000 soorten nachtvlinders voor in Nederland. Bij zo’n groot aantal is het wel handig dat op speciaal op Nachtvlindernacht een expert in de buurt is.

Nationale Tuinwerken-bij-de-buren Dag

Erger jij je soms aan het onkruid wat kniehoog in de voortuin van de buren staat? Grijp dan nu je kans tijdens de Nationale Tuinwerken-bij-de-buren Dag. Bel aan en ga lekker samen aan de slag, want soms weet je niet waar of hoe je moet beginnen en kan de helpende hand van de buren net genoeg zijn om je over de (onkruid wieden) drempel heen helpen.

Het is niet altijd laksheid of onwil dat de tuin een klein oerwoud wordt, iedereen is tegenwoordig druk druk druk en de tuin schiet er dan bij in. Schaam je dan niet om de hulp van je buren te vragen bij het onderhouden van je tuin. Je zult versteld staan over de bereidwilligheid van mensen om elkaar te helpen. En buiten dat, het mes snijdt aan twee kanten. De één wordt geholpen en de ander raakt de ergernis over de tuin van de buren kwijt. Het is ook een mooie kans om je buren beter te leren kennen!

Misschien heeft de Nationale Tuinwerken-bij-de-buren Dag niet echt een officiële “Nationale” status misschien ook wel, maar goed een kniesoor die daar op let en wat niet is kan nog komen, ja toch?

Dag van de Chocolade Eclaire

Wat is een “eclaire”? Een eclaire is een zacht langwerpig gebakje gemaakt van zoet soezendeeg met een zachte vulling en een chocolade- of glazuurlaagje, Vaak wordt banketbakkersroom als vulling gebruikt en soms slagroom of crema catalana (Spaans of Catalaans voor “Catalaanse room”).

Wil je het speciaal maken dan kun je de room eerst nog op smaak brengen met koffie, kastanjes, fruit of rum. Maar eclairs met foie gras en vijgenjam of geitenkaaspesto, dat gaat me net weer iets te ver.

Over de herkomst en bedenker van de eclairs zijn de meningen verdeeld, de één zegt dat de eclairs uit de achttiende eeuw stamt, de ander zegt rond de negentiende eeuw. Sommige weten met zekerheid te zeggen dat het in Frankrijk is ontstaan, andere twijfelen daarover. Als bedenker wordt het meest Marie-Antoine Carème genoemd, de “koning der koks en kok der koningen”. Hij wordt door vele gezien als de grondlegger van de klassieke Franse keuken. Wist je dat het woord eclaire “bliksemschicht” in het Frans betekent?

Wereld Regenwoud dag 

Als je je afvraagt waarom Rainforest Partnership het nodig vindt om World Rainforest Day te organiseren dan ik je vertellen dat zij het regenwoud een warm hart toedragen. Want zij beseffen hoe belangrijk de regenwouden in de ecosystemen zijn voor het leven op onze planeet.

Deel dit bericht

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.