23 juni – Olympic Day | Internationale Weduwendag | Dag van het openbaar Ambt | Dag van de Mantelzorger (BE) | Brits EU-referendum

Olympic Day

Sinds 1948 wordt op 23 juni Olympic Day gevierd. Een dag waar eerst maar 9 landen aan meededen is nu (verplicht) uitgegroeid tot een wereldwijd evenement waar 160 landen aan meedoen. Olympic Day is ontstaan als een feestdag ter ere van het ontstaan van de moderne Olympische Spelen die op 23 juni 1894 werd ingesteld. Wereldwijd nemen honderdduizenden mensen van jong tot oud deel aan diverse educatieve en sportieve activiteiten waarbij de Olympische waarden: Excelleren, Respect en Vriendschap centraal staan.

Olympic Day in Nederland

De Olympische Dag roept mensen over de hele wereld op om van die bank af te komen en te gaan bewegen! Want bewegen is goed voor lijf en leden. Ontspanning door inspanning!
Nederland zal net als andere jaren actief deelnemen aan de viering alleen richt de NOC*NSF zich specifiek op kinderen van groep 5 t/m 8 van het basisonderwijs. Door middel van het Olympisch Educatie-programma van NOC*NSF leren de kinderen alles over de Olympische idealen en waarden. De waarden excelleren, respect en vriendschap worden vertaald in het “IK.JIJ.WIJ.-concept” wat de kern van het Olympisch Educatie-programma van NOC*NSF is.

Internationale Weduwendag

Op 23 februari 2011 heeft de Algemene Vergadering van de Verenigde Naties een resolutie aangenomen waarin 23 juni werd uitgeroepen tot Internationale Weduwendag. De dag is bedoeld om het maatschappelijke bewustzijn over de moeilijkheden waar weduwen en hun kinderen mee te maken hebben te vergroten.

Weduwe in Nederland

Sinds 1 juli 2015 zijn andere regels gaan gelden om in aanmerking te komen voor een nabestaandenuitkering (ANW-uitkering). Wil je deze regels nog een keertje nalezen? Klik hier.

Internationale Dag voor de Openbare Diensten

De Verenigde Naties hebben 23 juni uit geroepen tot Internationale Dag voor de Openbare Diensten. Het doel van deze dag is om ons, het volk, er op te wijzen dat het werk van de openbare dienstverlening belangrijk en waardevol is en dat de medewerkers eens een klopje op de schouder krijgen. Eveneens hoopt men jongeren te enthousiasmeren voor een carrière in de openbare dienstverlening.

Dag van de Mantelzorger

Vandaag wordt in België de Dag van de Mantelzorger gevierd, in Nederland vieren we dat op 10 november.
Op deze dag mag je gerust eens de mantelzorgers bedanken voor al de tijd en energie die zij telkens opbrengen om geheel belangeloos voor een ander te zorgen! Zonder hen zouden vele zorgbehoevende personen aan hun lot worden overgelaten.

Brits EU-referendum

Een referendum over het blijven of verlaten van de Europese Unie, dat moet toch wel de meest natte droom van Geert Wilders zijn. Stel je voor dat de de Britten kiezen om de EU te verlaten dan geef ik je nu al op een briefje dat we de aankomende weken overspoeld worden door one liners van Geertje over een Nederlands EU-referendum. Wie weet komt Peppi (Jan Roos) ook wel weer met een campagne.

Het belooft geen saaie zomer te worden, er is volop sport en het wordt wellicht een politiek getinte zomer.

Deel dit bericht

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.