24 juni – Jazzdag wordt inJazz | Neem-je-hond-mee-naar-je-werk-dag

Jazzdag wordt inJazz (24 en 25 juni)

De Nederlandse Jazzdag(en) gaan vanaf dit jaar verder onder de naam inJazz. Buma Cultuur, de organisator van deze dagen, vindt dat de naam inJazz een meer internationaal karakter heeft dan Jazzdag. Zit natuurlijk wel wat in want hoeveel buitenlanders kunnen het woord “dag” uitspreken. 😉

De naam inJazz zal ook niet meer de verwarring oproepen wat Jazzdag deed, mensen verwarden Jazzdag met de Internationale Dag van de Jazz. Naamsverandering of niet deze dagen blijven natuurlijk de belangrijkste ontmoetingsplek voor jazzprofessionals en jazzliefhebbers, hier is er ruimte om te netwerken, het delen van kennis, nieuwe mensen te ontmoeten en ontdekt te worden maar de avonden zijn bestemd voor het showcasefestival. Wat niet verandert is de locatie, dat blijft de Kop van Zuid in Rotterdam.

Eveneens is inJazz het startschot voor 2 weken jazzmuziek in Rotterdam, het “fringe” festival North Sea Round Town. Het North Sea Jazz Festival zal op 8, 9 en 10 juli de 2 weken in stijl afsluiten.

Edison Jazz/World 2016

Maar liefst acht jaar lang was Eindhoven de gastheer voor de uitreiking van de Edison Jazz/World prijzen maar de Edison Stichting heeft besloten om vanaf 2016 Rotterdam de eer te gunnen. Dus vanavond zal in het nieuwe Luxor Theater de prijsuitreiking plaatsvinden. De prijswinnaars van de felbegeerde Edison’s zijn:

  • Edison Oeuvreprijs Jazz/World 2016 – Metropole Orkest
  • Jazz Nationaal – Yuri Honing en zijn Acoustic Quartet
  • Jazz Internationaal – Charlie Haden & Gonzalo Rubalcaba
  • Jazz Vocaal – Cécile McLorin Salvant
  • World – Marcus Miller
  • Soul – D’Angelo
  • Het document – de cd Boy’s Big Band Return

Sabrina Starke, Karsu en Gare Du Nord zijn alledrie nog in de race voor de Edison Jazzism Publieksprijs.

Neem-je-hond-mee-naar-je-werk-dag

Deze dag werd voor het eerst in 1999 georganiseerd door Pet Sitters International (PSI) vanwege twee redenen: om te vieren dat gezelschapshonden zulke geweldige kameraden zijn en om werkgevers te laten ervaren wat de voordelen zijn van honden op de werkplek. De voordelen die na voren komen zijn dat werknemers minder stress hebben wanneer hun hond* op het werk aanwezig is en het bijkomend voordeel van minder stress is dat werknemers productiever worden. Hoe blij word je daar van als werkgever?

*je mag ook je kat, cavia of elk ander willekeurig gezelschapsdier meenemen hoor.

Dierenasiel

Pet Sitters International is van mening dat mensen die geen ervaring hebben met gezelschapsdieren op de neem-je-hond-mee-naar-je-werk-dag kunnen ervaren en zien hoe fijn het is om een hond als gezelschapsdier te hebben. Wellicht is voor hen de volgende stap een bezoek brengen aan het dierenasiel om een hond, kat, konijn of een ander dier te adopteren.

Wat een heerlijke dag belooft dit te worden, tenminste als je van honden houdt en een baan hebt.

Deel dit bericht

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.