afbeelding versterkt olympische spelen tokio

23 juli – Start Olympische Spelen in Tokio | Yada Yada Yada Day | Wereld Sjögren’s Dag | Wereld Walvis- en Dolfijndag


Start Olympische Spelen in Tokio

De Olympische Spelen zijn eergisteren eigenlijk al begonnen met de voorrondes van het dames softbal en voetbal. Maar vandaag gaan de Olympische Spelen Tokio 2020 pas officieel van start. De feestelijk openingsceremonie start vandaag om 13.00 uur Nederlandse tijd (20.00 uur lokale tijd) en eindigt op 8 augustus 2021. Het thema van de Olympische Spelen is “United by Emotion”, dit thema keert terug in de openingsceremonie. De openingsceremonie duurt ongeveer vier uur. Nu maar hopen dat het de moeite waard is om er voor te gaan zitten. Het leukste moment is voor mij wanneer het Nederlandse team met de vlaggendragers Churandy Martina en Keet Oldenbeuving voorop het stadion komen binnen lopen.

Openingsceremonie Olympische Spelen op TV

Wil je de openingsceremonie live in België of Nederland kijken? De openingsceremonie van de Olympische Spelen 2021 wordt uitgezonden op:

  • NPO 1 (Nederland 1)
  • CANVAS/VRT één (Voorbeschouwing op CANVAS, openingsceremonie op VRT één)
  • BBC One
  • Eurosport
  • ZDF/ARD

Bij de NPO krijg je meer dan twee weken topsport te zien, 220 uur live, gemiddeld zo’n 12 uur per dag van ’s nachts tot in de namiddag op NPO 1. Aan het einde van iedere dag kun je schakelen naar NPO 1 voor het programma NOS Tokio Vandaag (18.50 – 19.55 uur). Of je kijkt naar NOS Studio Tokio op NPO 1 om 20.30 uur (in het weekend 21.30 uur) en Dione de Graaff sluit de sportavond af .

En in België?

Op zowel Eurosport als discovery+ stream je tijdens de Olympische Spelen elke sport en iedere gewonnen medaille. Maar discovery+ is een betaalzender.. Bij wie kun je nog meer (gratis) de Olympische Spelen op tv volgen? Bij de NOS (Nederland 1), ARD, BBC One, BBC Two, CANVAS en ZDF.

Hoeveel sporten en evenementen kun je volgen?

Houd je vast: 339 medaille-evenementen in 33 sporten en 42 locaties. Er zijn dit jaar ook enkele nieuwe sporten: Honkbal/softbal, Karate, Surfen, Skateboarden en Klimmen. Met hoeveel medailles gaat Nederland naar huis? Databureau Gracenote voorspeld dat de Nederlandse sporters maar liefst 16 gouden medailles winnen en in totaal 41 podiumplekken veroveren. Hatseflats, das een behoorlijk aantal. Ik ben benieuwd. Hoe kan je in hemelsnaam zoiets nu berekenen? De voorspelling is gebaseerd op hoe sporters het gedaan hebben op recente internationale competities zoals wereldkampioenschappen. We gaan het meemaken!

Welke dagen staan nog meer op de agenda?

Deel dit bericht