22 september – Redhead Days | Dag Herdenken Geweldslachtoffers | Burendag | Dam tot Dam Weekend | Oktoberfest | Europese dag van de Paddenstoel | Autoloze dag | Wereld Neushoorndag | Hobbit Dag | Wereld CML Dag | Internationale Dag van het Konijn

13e editie Redhead Days

Alle roodharigen verzamelen, dit weekend zijn de Redhead Days. Van 21-23 september komen uit meer dan tachtig landen roodharigen naar Breda om daar het jaarlijkse (gratis) Redhead Days festival bij te wonen. Gisteravond was de kick-off party en vanavond staat de kroegentocht in de binnenstad van Breda op het programma. Maar het hoogtepunt van de Redhead Days ligt toch wel op de zondag wanneer alle roodharigen zich verzamelen op het Kastelenplein om samen op de foto gaan. De organisatie vraagt of je je kleding wilt aanpassen aan de themakleur paars. Alle kleuren paars zijn trouwens toegestaan. Bij de afgelopen edities gingen er meer dan 1.000 redheads samen op de foto. Een hele happening!

Dag Herdenken Geweldslachtoffers

De Dag Herdenken Geweldslachtoffers (DHG) wordt jaarlijks gehouden op de zaterdag van week 38 en de locatie varieert. In 2016 was Alkmaar de gastheer en vorig jaar Rotterdam. Dit jaar wordt de Dag Herdenken Geweldslachtoffers in Wolvega gehouden. Op Dag Herdenken Geweldslachtoffers (DHG) komen ouders, broers, zussen, partners en kinderen samen om hun door geweld omgebrachte dierbare(n) te herdenken. Om aandacht te vragen voor zinloos geweld lopen de nabestaanden, vrienden, vrijwilligers en inwoners van Wolvega na de herdenking een herdenkingstocht door het centrum.

Burendag

In 2006 lanceerden Douwe Egberts een reclamecampagne die geïnspireerd was op de resultaten van een onderzoek dat uitwees dat 77% van de Nederlanders meer contact wilden met de buren. De makkelijkste manier om contact te leggen is je buren op de koffie te vragen, aldus Douwe Egberts. Dus dankzij het koffiebedrijf Douwe Egberts vieren wij Nederlanders Burendag en wel op de 4e zaterdag in september.

Sinds 2008 is het Oranjefonds medeorganisator en samen stellen ze middelen beschikbaar om je eigen Burendag te organiseren. Vanaf eind juni tot en met 6 augustus was het voor buurten mogelijk om een financiële aanvraag in te dienen bij het Oranje Fonds. Wil je weten of er in jouw buurt ook iets wordt georganiseerd? Klik hier.

Dam tot Dam Weekend

Het Dam tot Dam Weekend is het grootste sportieve evenement in Nederland met op zondag de populaire Dam tot Damloop; het grootste hardloopevenement van Nederland. Vandaag begint het Dam tot Dam Weekend met een wandeltocht. Wandelaars gaan van start voor de 20, 27 en 42 km lange Dam tot Dam Wandeltocht. En ’s avonds natuurlijk de Damloop by night.

Wat staat er nog op het programma vandaag?

Deel dit bericht

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.