23 april – Bloemencorso Bollenstreek | Dag van het Duitse Bier | Dag van de Dans | Werelddag van het Boek en de Auteursrechten | VN Engelse Taaldag | Wereld Laboratorium Dag | Marconi Dag

Bloemencorso Bollenstreek

Wil je dit weekend genieten van pracht en praal? Dan kan ik je de Bloemencorso Bollenstreek van harte aanbevelen. Je kunt maar liefst 40 km lang genieten van de Bloemencorso van de Bollenstreek die in een lange optocht van Noordwijk naar Haarlem rijdt. Om 9.30 uur vertrekt de optocht vanaf de Wilhelminaboulevard in Noordwijk en rond 21.30 uur zal zij in het verlichte centrum van Haarlem arriveren.

Dag van het Duitse Bier

Dat Duitsers van traditie houden dat is een feit en dat dat ze van bier houden is ook een feit. Maar wist jij dat er in Duitsland maar liefst 5.000 verschillende bieren worden gebrouwen en allemaal nog volgens het uit 1516 stammende “Duitse Reinheidsgebod”? Het Reinheidsgebod is zelfs de oudste warenwet ter wereld en bepaalt dat Duits bier alleen water, hop en graan mag bevatten. Laten we proosten op Dag van het Duitse Bier! Proost!

Dag van de Dans

Vandaag zal de eerste editie zijn van de Dag van de Dans in Vlaanderen en Brussel. Een dag waarop veel te zien en te beleven valt, je kunt aan de slag of gewoon lekker onder uitgezakt genieten van optredens. Wil je weten wat het programma te bieden heeft, klik dan hier.

Werelddag van het Boek en de Auteursrechten

“Een boek is een link tussen het verleden en de toekomst. Het is een brug tussen generaties en tussen culturen. Het is een kracht voor het creëren en delen van wijsheid en kennis”, dat zegt de huidig directeur-generaal van de UNESCO Irina Bokova. Dat gegeven vieren we vandaag!

Wereld Boekennacht

Het doel achter Wereldboekennacht is mensen stimuleren om te gaan lezen. Dat idee werd in 2009 opgepikt door Amsterdam Wereldboekenstad die in dat jaar de eerste Boekennacht in Amsterdam organiseerde. Een jaar later werd dit idee gedragen door meer deelnemers en zo ontstond een jaarlijkse traditie. Als dag werd gekozen de vrijdagavond die het dichts bij Wereldboekendag ligt. Dus als het goed is was afgelopen nacht de Boekennacht alleen kon ik daar op internet niks over terug vinden. Is bij de jaarlijkse Boekennacht het kaarsje uitgegaan?

VN Engelse Taaldag

Binnen de Verenigde Naties worden zes officiële talen gehanteerd: Arabisch, Chinees, Engels, Frans, Russisch en Spaans. Om de meertaligheid en de culturele diversiteit te bevorderen en te beseffen hoe belangrijk interculturele communicatie is heeft sinds 2010 elk van deze talen ook zijn/haar eigen “dag van”.

Wereld Laboratorium Dag

Op Wereld Laboratorium Dag wordt stilgestaan bij het feit hoe belangrijk laboratoria waren en zijn bij het tot stand komen van uitvindingen en (medische)ontdekkingen. Het is natuurlijk ook de plek waar “gekke” wetenschappers floreren, grootste voorbeeld hiervan is wellicht het creëren van Frankenstein! 😉

Internationale Marconi Dag

Elk jaar wordt op de geboortedag van Marconi de grote rol die hij bij de uitvinding van de radio heeft gehad herdacht. Op de dichtstbijzijnde zaterdag van zijn geboortedag maken radioamateurs 24 uur lang met oude communicatie technieken wereldwijd verbindingen met historische Marconi gerelateerde plaatsen.

Deel dit bericht

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.