21 september – Rotterdam Pride | Nationale Plasdag | Dag van de Leidster | European Day Without Any Road Accidents | Wereld Alzheimer Dag | Wereld Dankbaarheidsdag | Internationale Dag van de Vrede | Week tegen Eenzaamheid

Rotterdam Pride 21-24 sep

Voor de 4e keer kleurt Rotterdam door Rotterdam Pride 4 dagen lang roze, 4 dagen lang wordt op diverse locaties de vrijheid van seksuele en culturele diversiteit uitbundig gevierd. Op het programma staan ondermeer talkshows, debatten, een kunst- en cultuurprogramma en feestjes. Voor mij is de Pride Walk op zaterdag het hoogtepunt van deze dagen. Ga voor het volledige programma van de Rotterdam Pride naar rotterdam-pride.com.

Nationale Plasdag

Na alle commotie rondom de uitspraak van de rechter over de wildplassende Geerte Piening kan ik je vertellen dat er in Nederland überhaupt te weinig openbare toiletten zijn, niet alleen voor vrouwen. Dat staat te lezen op website kleineboodschap.nl, een initiatief van de Continentie Stichting Nederland (CSN). Deze organisatie maakt zich sterk voor meer openbare toiletten omdat een aanzienlijk deel Nederlanders te maken heeft met plasklachten en daardoor vaker gebruik moeten maken van het toilet. Zolang er nog te weinig openbare en semi-openbare toiletten zijn is het handig om de app HogeNood te downloaden. Deze app wijst je namelijk de weg naar één van de 5.300 schone, openbare toiletten of semi-openbare toilet die Nederland rijk is.

Dag van de Leidster en Gastouder

Dag van de Leidster en Gastouder is dé dag om leiders en leidsters in kinderdagverblijven en de gastouders, of onthaalouder in algemeen beschaafd Belgisch-Nederlands, eens in het zonnetje te zetten vanwege hun rol bij de opvang en opvoeding van kinderen. En in het zonnetje zetten moet vandaag geen probleem zijn.

Week tegen Eenzaamheid

Je hoeft niet perse oud te zijn om je eenzaam te voelen, eenzaamheid komt ook voor bij de millennials. Ik lees in de Metro dat uit een onderzoek van de Britse organisatie Nationwide Building Society blijkt dat de “Facebook-generatie” zich vaker eenzaam voelt dan 55-plussers. Verder lees ik op evajinek.kro-ncrv.nl dat uit een gezamenlijk onderzoek van de universiteiten van Keulen en Chicago blijkt dat het met name de twintigers zijn die eenzaam zijn. Of het resultaat van deze onderzoeken kloppen of niet, het wordt tijd dat we meer aandacht hebben voor elkaar en dan bedoel ik niet via social media!

Eenzaamheid heeft een duidelijk aantoonbare negatieve invloed op lichaam en geest, daarom is het maar goed dat er een initiatief is als Week tegen Eenzaamheid. Voor jong en oud worden van 21 september tot en met 1 oktober honderden activiteiten georganiseerd. Doorbreek de eenzaamheid, kom er bij!

Wat hebben we nog meer vandaag?

We hebben nog een Europese dag en 3 wereld/internationale “dagen van” in de aanbieding voor je:

Deel dit bericht

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.