20 september – Nationale Groendag | Agrarische Dagen | Make Sense campagneweek

Nationale Groendag

De Nationale Groendag is een kennis- en inspiratiedag bedoeld voor professionals die in de openbare ruimte werkzaam zijn. Het thema van Nationale Groendag 2017 is: “Met groen en blauw naar klimaatbestendige stad”. Helaas is het niet meer mogelijk om deel te nemen aan deze dag.

Doordat in de (nabije) toekomst de kans op overstromingen, hittegolven en extreem droge perioden groter wordt in Nederland zal een stad/dorp daarop voorbereid moeten zijn. De stad van de toekomst zal daarom ook een klimaatbestendige stad moeten worden. Hoe kun je een stad klimaatbestendig maken? Het antwoord ligt verscholen in het thema: met meer groen en meer blauw in de stad. Denk hierbij aan herstraat- en rioleringsprojecten en/of vergroenen van de plantsoenen/daken van overheidsgebouwen.

Niet alleen de gemeente is  verantwoordelijk voor een meer klimaatbestendige stad, ook wij de burgers kunnen hier een bijdrage aanleveren. Gooi bijvoorbeeld géén afval op straat maar in de afvalbak, leg minder stenen in je tuin, vang regenwater op in een regenton.

Groenste Stad van Nederland 2017

De gemeenten Den Haag, Leidschendam-Voorburg, Purmerend en Waalwijk strijden in de categorie “Stad” om de titel. In de categorie “Dorpen en kleine steden” hopen Geertruidenberg, Lisse en Voerendaal op de titel het Groenste Dorp van Nederland 2017.

64e editie van de Agrarische Dagen (AD)

Vroeger werd in Franeker altijd op de derde donderdag van september de veemarkt gehouden. Nu is het een een vijfdaags thema- en feestweek voor jong en oud. De veemarkt van weleer is uitgegroeid naar de Agrarische Dagen zoals we die nu kennen. Elk jaar heeft een thema, het thema van 2017 is : “AD geeft je lucht!”. Wil je weten wat er allemaal georganiseerd wordt? Klik hier.

Make Sense campagneweek: 18 – 22 september

De internationale en nationale Make Sense campagneweek is een bewustwordingscampagne die in het teken staat van het op tijd herkennen van de symptomen van hoofd-halskanker. Het blijkt dat veel mensen (bijna 80%) niet genoeg bekend zijn met de sypmtomen van hoofd-halskanker waardoor ze te laat naar een arts of specialist gaan. Met alle gevolgen van dien. Daarom is de Patiënten Vereniging HOOFD-HALS met de campagne #sprakeloos begonnen om de bekendheid van hoofd-halskanker in Nederland te vergroten.

Ken jij de signalen van hoofd-halskanker?

Maak een afspraak met je huisarts wanneer één van de volgende symptomen langer dan drie weken aanhoudt:

  • pijnlijke/gevoelige tong
  • niet-genezend zweertjes
  • afwijkingen in het slijmvlies
  • rode of witte vlekjes in de mond
  • keelpijn
  • aanhoudende heesheid
  • moeite met slikken
  • zwelling in de hals
  • bloederige afscheiding uit de neus

Wat voor Eline, Hubert en Willie begon als onschuldige klachten, bleek een vorm van hoofd-halskanker.

Deel dit bericht

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.