21 november – Transgender Gedenkdag | Wereld Televisiedag | Vader(voorlees)week | Europese Week van de Afvalvermindering

Transgender Gedenkdag

Gisteren was het de Internationale Transgender Herdenkingsdag. Vandaag gedenken wij in Nederland alle transgenders die slachtoffers zijn geworden van geweld. Slachtoffers ten gevolge van haat en/of vooroordelen.
Het precieze aantal slachtoffers is niet bekend omdat niet ieder geweldsdelict gemeld wordt of geregistreerd wordt of geregistreerd wordt dat het slachtoffer transgender was. In de periode van oktober 2014 tot oktober 2015 zijn wereldwijd 271 transgenders omgekomen door geweld, onder wie één Nederlander.

Herdenking in Den Haag

Vanwege de slechte weersverwachting zal er geen herdenkingstocht vanuit het COC Café naar het Internationale Homomonument zijn. De herdenking wordt gehouden in het COC Café en zal om 19.15 beginnen.
Als je meer wilt weten over mensenrechten en veiligheid voor transgenders dan raad ik je aan om deel te nemen aan het middagprogramma voorafgaand aan de herdenking.
Het adres van het COC Café is: Bastacafé, Scheveningseveer 7 in Den Haag (070 365 9090)

Wereld Televisiedag

Op Wereld Televisiedag vieren we niet het apparaat an sich maar we vieren alles wat televisie ons heeft gebracht en brengt. Dat ondervinden we elke dag keer op keer, voordat je het weet zit je live naar aanslagen te kijken zoals in New York en vrij recent in Parijs.

Televisie is niet alleen onderhoudend en informatief maar ook manupilatief. Je krijgt alleen dat te zien wat andere beslissen en dat heeft impact op je beeldvorming die op haar beurt weer invloed heeft op het vormen van je “onafhankelijke” mening.

Het medium televisie brengt de wereld in je huiskamer, met al zijn voor en nadelen!

Vader(voorlees)week van 16 t/m 22 november

Tijdens de (groot)vader(voorlees)week worden (groot)vaders aangemoedigd om eens een verhaal voor te lezen in plaats van bezig zijn met de computer (tablet, smartphone) of achter de krant te duiken. Wees eens interactief met voorlezen en niet alleen maar online! Interactief voorlezen stimuleert namelijk de taalontwikkeling, het verhaalbegrip en de woordenschat van je kind.

Koop je tijdens de Vaderweek een boek in de boekwinkel dan krijg je een Schoenboekje cadeau. Goed voor 15 minuten leesplezier voor vader én kind.

Week van de Afvalvermindering van 21 t/m 29 november

Wie heeft er wel eens gehoord van de 3 R’s? Er zullen vast wel lezers tussen zitten die meteen weten wat er mee bedoeld wordt, namelijk: Reduce, Reuse, Recycle.
Met die 3 zijn de meeste van ons wel bekend en proberen er al dan niet rekening mee te houden maar dan zijn we er nog niet, er komen nog 3 R’s bij: Refuse, Rehome, Rot.

Scheiden doet lijden, maar bij afval niet!

Mijn persoonlijke tips voor minder afval:

  • ga met kapotte spullen naar een Repair Café  www.repaircafe.org
  • oud gereedschap niet weggooien maar inleveren bij de Stichting Gered Gereedschap
  • organiseer ruil- avonden; even ter verduidelijk: hier bedoel ik niet partnerruil mee 😉
  • leen eens spullen van je buren www.peerby.nl
  • gebruik herbruikbare tassen

Weet je niet altijd in welke bak of zak je afval moet weggooien? De Recyclemanager app geeft duidelijkheid! Beschikbaar op iTunes en Google play.

Deel dit bericht

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.