21 mei – Dag van de Hond | International Aids Candlelight Memorial | Werelddag voor Culturele Diversiteit, Dialoog en Ontwikkeling | Dag van de Aardbei

7e Dag van de Hond

Tijdens Dag van de Hond kunnen belangstellende, met of zonder hond, op meer dan 40 locaties in het land terecht voor: informatie, demonstraties en activiteiten en allerlei vormen van hondensport. Doel van de dag is mensen kennis laten maken met alle leuke, gezonde en leerzame activiteiten die er met een hond gedaan kunnen worden. De deelnemende kynologenclubs, hondensportverenigingen en rasverenigingen zetten hun poorten open voor bezoekers.

Thema “Kind & Hond”

Een thema die goed aansluit bij de campagne van het Landelijk InformatieCentrum Gezelschapsdieren (LICG), de initiator van Week van het Huisdier. Alhoewel LICG dit jaar gestopt is met Week van het Huisdier blijft zij wel campagne voeren over het verantwoord houden van huisdieren. Dit voorjaar werd gekozen om extra aandacht te besteden aan het aantal bijtincidenten met honden.

Kinderen zijn kwetsbaarder omdat zij vaak met hun gezicht op “bekhoogte” zijn. Daarom is het belangrijk om kinderen te onderwijzen in de “hondentaal” en ze van de do’s en dont’s op de hoogte te brengen. Klik hier en je krijgt de 10 gouden regels voor thuis en buiten die je je kind kunt leren. Natuurlijk blijft deeigenaar van de hond eindverantwoordelijk voor het gedrag van zijn/haar hond, echter als iedereen weet hoe om te gaan met een hond zal het aantal bijtincidenten verminderen.

Internationale Aids Candlelight Memorial

Sinds 1983 vindt iedere 3de zondag in mei de International Aids Candlelight Memorial plaats. De International AIDS Candlelight Memorial heeft als doel het verhogen van (mondiale) solidariteit, stigmatisering en discriminatie bestrijden, belangenbehartiging en ondersteuning. De International AIDS Candlelight Memorial is veel meer dan alleen een herdenkingsactiviteit, het is ook een dag om stil te staan bij de gevaren van HIV en AIDS.

Werelddag voor Culturele Diversiteit, Dialoog en Ontwikkeling

Sinds 2003 wordt de door UNESCO uitgeroepen Werelddag voor Culturele Diversiteit voor Dialoog en Ontwikkeling wereldwijd op 21 mei gevierd. Deze dag wil de voordelen benadrukken van de culturele diversiteit, inclusief het immaterieee erfgoed. En wil graag dat wij ons meer verdiepen in, en tevens meer wederzijds begrip en respect hebben voor andere culturen en volkeren. Culturele diversiteit is per slot van rekening de levensader van elke samenleving. Zij brengt nieuwe ideeën en perspectieven voort die een verrijking zijn voor ons allemaal. Culturele diversiteit is een aanwinst in elke klaslokaal, het is de motor voor betere leerprestaties. Een cultureel diverse werkplek is niet alleen vernieuwender, maar ook productiever en economisch rendabeler.

Accepteren van de culturele diversiteit op onze wereld, in onze samenleving, is de eerste stap op weg naar een meer vreedzame wereld gebaseerd op wederzijds begrip en interculturele dialoog.

Dag van de Aardbei

De provincie Vlaams-Brabant organiseert voor de 62ste keer de Dag van de Aardbei. In het Proefcentrum Pamel kun je van 10 tot 18 uur je vergapen aan de allerfraaiste exemplaren. Krijg je uitslag van aardbeien? Niet getreurd er is meer te doen dan alleen maar aardbeien zien en proeven! Klik hier voor het programma overzicht van Dag van de Aardbei.

 

Deel dit bericht

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.