22 mei – Dag van de Stagiair | Internationale Dag voor Biodiversiteit | Wereld Gothic Dag

Dag van de Stagiair

De initiatior van Dag van de Stagiair, het StudentenBureau, vindt dat elke stagiair de waardering moeten krijgen die ze verdienen! Vaak worden stagiaires niet behandeld als een volwaardig tijdelijke medewerker en krijgen alleen de rot klussen in de maag gesplitst. Zelfs 1 op de 5 studenten heeft last van pesterijen, machtsmisbruik, roddelen of worden gewoon gepasseerd. Hoeveel bedrijven maken echt tijd voor een stagiair en helpen bijvoorbeeld bij de verdere ontwikkeling van de sociale en communicatieve vaardigheden? Helaas te weing. En daarom worden op 22 mei alle stagiaires in het zonnetje gezet en bedrijven er op geattenteerd dat stagiaires beter verdienen! Ook geldelijk, want ook een stagiair kan niet van de lucht leven!

De genomineerde zijn?

Spannende dag voor een aantal stagiaires want vandaag zal bekend gemaakt worden wie zich “Stagiaire van het Jaar” mag gaan noemen. Wordt het Lisa van Ommering, Volker Coenraats, Shunyam Braspenning, Fleur Smits van Oyen, Kim Kuijpers, Alde Verhoeven, Caroline van Stelten, Joicelene Loendersloot, Anne-Sofie de Lange of toch Ilyad Razikashi?

En aan welk bedrijf zal het “stagebedrijf van 2016” Landal Greenparks het stokje overdragen? Aan Vierstroom, Marks Wachters notarissen, Saron hulpverlening, Hutten, DFDS, BNA, YoungCapital, Motiv ICT Security, Alfen of wordt het Hewlett Packard Enterprise?

Internationale Dag voor Biodiversiteit

Wat is biodiversiteit? De formele definitie volgens het Verdrag inzake Biologische Diversiteit luidt: “De variabiliteit onder levende organismen van allerlei herkomst, met inbegrip van, onder andere, terrestrische, mariene en andere aquatische ecosystemen en de ecologische complexen waarvan zij deel uitmaken. Dit omvat mede de diversiteit binnen soorten, tussen soorten en van ecosystemen.

Het thema van de Internationale Dag van Biodiversiteit 2017 (IDB) is: “Biodiversiteit en duurzaam toerisme”. Met andere woorden: de wisselwerking tussen diversiteit in soorten, ecosystemen en landschappen en “de toerist” werkt als een magneet en bevordert daarmee de economische groei en kan tevens helpen om de biodiversiteit te behouden.

Wereld Gothic Dag

Wereld Gothic Dag is een dag waarop de aanhangers van de Gothic-subcultuur de kans krijgen hun eigen identiteit te vieren en hun zich te laten zien aan de rest van de wereld, aldus worldgothday.com. Deze dag wordt sinds 2009 wereldwijd gevierd, klik hier voor een locatieoverzicht.

Wat wordt bedoeld met Gothic-subcultuur?

Het is een stroming die niet meeloopt met de massa, die kritisch tegenover de maatschappij staan en zichzelf vaak filosofische en levensbeschouwelijke vragen stellen. De Gothic-stroming staat los van levensovertuiging en/of religie. Gothic is een subcultuur waar men ieder persoon als een uniek wezen ziet die verantwoordelijk is voor zijn eigen daden en eigen lot. Ze zijn geen goedgelovige types, nemen niet zonder meer klakkeloos iets aan. Het is een bepaalde levensstijl en net zoals met alle levensstijlen, de invulling is persoonlijk.

Een Goth is niet eng of luguber. Ze hebben gewoon een andere kijk op het leven. En daar is niks mis mee!

Deel dit bericht

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.