21 maart – Happy Bachdag | Internationale Dag tegen Racisme en Discriminatie | Wereld Downsyndroomdag | Wereld Poëziedag | Werelddag SociaalWerk | Internationale Dag van de Alleenstaande Ouder | Internationale Dag van de Bossen | Internationale Kleurendag |Internationale Dag van het Poppenspel

Happy Bachdag

De eerste dag van de lente is tevens de geboortedag (21 maart 1685) van Johann Sebastian Bach. Ter nagedachtenis aan deze invloedrijke componist is de Happy Bachdag in het leven geroepen. Voor de derde maal zal op Happy Bachdag in Amsterdam, Utrecht, Nijmegen en Dordrecht de muziek van Bach door de stad schallen. Het mooie aan Happy Bachdag is dat je er niet voor naar het theater hoeft te gaan, je kunt namelijk de muziek op honderden plekken dwars door de steden aan treffen, zoals bijvoorbeeld in winkels, parkeergarages, cafés, sportscholen en restaurants.

Internationale Dag tegen Racisme en Discriminatie

De VN heeft 21 maart uitgeroepen tot “International Day for the Elimination of Racial Discrimination” (Internationale Dag voor de Uitbanning van Rassendiscriminatie). En in 1979 besloot de VN dat op 21 maart een week van solidariteit moest worden georganiseerd, de “Week of Solidarity with the Peoples Struggling against Racism and Racial Discrimination”.

De internationale week en dag werden ingesteld naar aanleiding van het bloedbad in Sharpeville in Zuid-Afrika op 21 maart 1960, waarbij de politie het vuur opende op een groep mensen die demonstreerde tegen apartheid.

Wereld Downsyndroomdag: ga jij de uitdaging aan?

Op de 12e editie van Wereld Downsyndroomdag daagt de World Youth Alliance Europe alle leden van het Europees Parlement, Europese politici, beroemde persoonlijkheden, maar ook jou uit om een foto (of video) te delen op social media waarop jij laat zien dat jij niet bij elkaar passende sokken draagt. De World Youth Alliance Europe wil door middel van deze battle bij dragen aan één sterke globale stem voor meer inclusie, rechten en sociaal welzijn van mensen met het syndroom van Down.

#socksbattle4DS

Als jij vandaag wordt uitgedaagd om verschillende sokken te dragen en je gaat de uitdaging aan dan mag jij op je beurt 3 andere uitdagen. Je mag natuurlijk ook heel spontaan zelf beginnen. Gebruik de hashtag #socksbattle4DS. Ga jij de uitdaging aan?

Wat hebben we nog meer vandaag?

Net zoals gister kan ik door het grote aantal “dagen van” vandaag niet bij elke topic stilstaan. Hieronder staan de andere “dagen van” met een korte omschrijving. Voor meer informatie klik op de links.

 

Deel dit bericht

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.