afbeelding versterkt oranje leeuwinnen

21 juli – Oranje Leeuwinnen en de Olympische Spelen | Internationale Hotdogdag | Internationale Junkfood Dag | Internationale herdenkingsdag voor Drugsgebruikers | Alternatieve Roze Woensdag | Belgische Nationale Feestdag | Spakenburgse Dagen | Vestingdagen Elburg

Foto voor banner staat op Facebookpagina @OranjeLeeuwinnen 

Oranje Leeuwinnen beginnen hun 1e Olympische Spelen

Je zou toch maar bij club Oranje Leeuwinnen horen die naar de OS mogen? Dit Nederlandse vrouwenvoetbalelftal is trouwens het eerste elftal dat zich überhaupt gekwalificeerd heeft voor de Olympische Spelen. Dat moet toch haast een droom zijn. Hoe wreed dat de Olympische droom voor Sherida Spitse maandag uiteenspatte. Tijdens de training liep zij een knieblessure op waardoor zij de komende weken uitgeschakeld is. Sherida Spitse wordt door Joëlle Smits vervangen (ex-PSV’er, seizoen 2021/2022 uitkomend voor VfL Wolfsburg). Wie zijn de andere Oranje Leeuwinnen die voor ons land uitkomen op de OS van Tokio?

Dit zijn de Oranje Leeuwinnen die hét moeten doen

Lineth Beerensteyn (Bayern München), Anouk Dekker (HSC Montpellier)*, Merel van Dongen (Atlético Madrid), Daniëlle van de Donk (Arsenal), Kika van Es (FC Twente), Sisca Folkertsma (FC Twente), Loes Geurts (BK Häcken)*, Stefanie van der Gragt (Ajax), Jackie Groenen (Manchester United), Renate Jansen (FC Twente)*, Dominique Janssen (VfL Wolfsburg), Inessa Kaagman (Brighton & Hove Albion)*, Lize Kop (Ajax), Lieke Martens (FC Barcelona), Vivianne Miedema (Arsenal), Aniek Nouwen (PSV), Victoria Pelova (Ajax), Jill Roord (Arsenal), Shanice van de Sanden (VfL Wolfsburg), Joëlle Smits (VfL Wolfsburg), Sari van Veenendaal (PSV) en Lynn Wilms (FC Twente).

* reservespeler

Maken de Oranje Leeuwinnen kans op een Olympische medaille?

Dat ligt aan de resultaten én in welk spelschema je terecht komt. Zal de ideale route met je doornemen. Belangrijk om mee te beginnen is in welke groep zit Nederland en wie zitten daar ook in. Dan is natuurlijk ook belangrijk wie je kan tegen komen in het spelschema. Als Nederland de groepsfase overleefd dan komen uit groep E en G de tegenstanders. De cijfers achter de landen namen is de plaats op de laatste FIFA Ranglijst Vrouwenvoetbal, wel handig om te weten. Toch?

GROEP E GROEP F GROEP G
Groot-Brittannië (6) Nederland (4) Verenigde Staten (1)
Canada (8) Brazilië (7) Zweden (5)
Japan (10) China (15) Australië (9)
Chili (37) Zambia (87) Nieuw Zeeland (22)

Stel je voor, je prognose gaat uit van de FIFA Ranglijst Vrouwenvoetbal dan wordt Nederland eerste in de groep. De tegenstander, nog steeds op basis van de FIFA Ranglijst Vrouwenvoetbal, wordt dan Zweden de tegenstander in de kwartfinale. Ik heb heel chauvinistisch bedacht dat Nederland die wedstrijd wint. Dan staan de Oranjeleeuwinnen in de halve finale. Dat is al een droomdebuut. Tweede worden in de groep kan ook nog maar ze moeten niet en ik herhaal niet derde worden in de groep want dan loop je het risico dat je wereldkampioen de Verenigede Staten tegen het lijf loopt. En dat wordt een wel heel lastig potje! (zie schema).

KWARTFINALES HALVE FINALES
Vrijdag 30 juli Maandag 2 augustus
Kwartfinale 1 10.00 uur: 2E – 2F Halve finale 1 10.00 uur: Winnaar KF 4 – Winnaar KF 1
Kwartfinale 2 11.00 uur: 1E – 3 F/G Halve finale 2 13.00 uur: Winnaar KF 2 – Winnaar KF 3
Kwartfinale 3 12.00 uur: 1G – 3E/F
Kwartfinale 4 13.00 uur: 1F – 2G
 
WEDSTRIJD OM DERDE PLAATS FINALE
Donderdag 5 augustus 10.00 uur: Vrijdag 6 augustus 2021 04.00 uur:
Verliezer HF 1 – Verliezer HF 2 Winnaar HF 1 – Winnaar HF 2

Valt er buiten de Olympische Spelen nog meer te beleven?

Onderstaande dagen zijn geannuleerd of veranderd qua invulling, al dan niet door COVID-19

Deel dit bericht