21 januari – Woman’s March | Wereld Sneeuwdag | Internationale Knuffeldag | Wereldreligie Dag | Week van Gebed

Woman’s March Nederland

De Woman’s March is in 2017 ontstaan en is ook nu een weekend van wereldwijde protestacties tegen haat, intolerantie en geweld en vóór wereldwijde solidariteit, voor mensenrechten in het algemeen en gelijke rechten in het bijzonder. Helaas gaat Woman’s March Nederland dit jaar niet door. De organisatoren geven aan dat zij de handen vol hebben aan het plannen van acties voor Internationale Vrouwendag. Je zou online via een livestream de rest van de wereld moeten kunnen volgen. Echter hoe en waar werd me niet helemaal duidelijk. Misschien via Twitter?

Wereld Sneeuwdag

De internationale skifederatie (FIS) is de initiatiefnemer voor World Snow Day. Zij wil met deze dag wereldwijd de wintersport promoten en richt zich specifiek op de groep van 4 tot en met 14 jarigen. Wie de jeugd heeft, heeft de toekomst?

In Nederland organiseert de Stichting Onbeperkt Doen op zaterdag 14 april de Nederlandse Sneeuwdag! Op deze dag kunnen mensen met een verstandelijke beperking tegen een kleine vergoeding leren skiën, zitskiën of sleeën. Wil je meedoen? Je kunt je tot en met zaterdag 31 maart inschrijven, maar vol is vol!

32ste Internationale Knuffeldag

Als meer mensen elkaar omhelzen/knuffelen, zonder creëren we wellicht meer eenheid en vrede. Dat is de gedachte achter de drie wereldrecord pogingen die vandaag in Culver City (Californië) zullen plaatsvinden om in het Guinness Book of World Records te komen. Vertegenwoordigers van het Guinness Book of World Records zullen aanwezig zijn om vast te stellen of de pogingen zijn geslaagd. Hugging Day (#HUGITOUT ) gaat een gooi doen naar het wereldrecord voor:

  • de meeste nationaliteiten in een groepsomhelzing – 50 of meer nationaliteiten zullen gedurende 21 seconden elkaar omhelzen (Hug Mob)
  • de eerste virtuele knuffel vanuit de ruimte – een NASA-astronaut uit het internationale ruimtestation (ISS) zal op een groot scherm verschijnen om virtuele knuffels te geven
  • de meeste 21 seconden omhelzingen – onderzoek heeft aangetoond dat bij een lange omhelzing het gelukshormoon (oxytocine) vrijkomt

Wereldreligie Dag

Sinds 1950 wordt jaarlijks op de derde zondag van januari Wereldreligie Dag gehouden. De initiators waren de Amerikaanse leden van het bahá’í-geloof. Het doel van de Wereldreligie Dag is om de overeenkomsten tussen de verschillende religies te benadrukken in plaats van de verschillen. Het idee achter de dag is dat de wereld verbonden is door de gemeenschappelijke, gedeelde overtuigingen van alle religies.

Week van Gebed: “Recht door zee”

Moeiteloos schakelen we over naar de jaarlijkse gebedsweek die in 2018 van 21 tot en met 28 januari loopt. De Week van het Gebed 2018 staat in het teken van vrijheid van slavernij. Het thema is afkomstig uit het Caribisch gebieden en haakt aan op het danklied van Mozes en Mirjam uit het Bijbelboek Exodus. Een lied van de overwinning op de onderdrukking. Tegenwoordig zien de Caribische christenen uit veel verschillende tradities de hand van God actief in het beëindigen van de slavernij en het bestrijden van onrecht. Wil je een gebedsbijeenkomst bijwonen? Klik hier.

Deel dit bericht

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.