20 januari – Dag van de Zwemwetenschap | BekkenbodemDAG | Tulpendag | Internationale Dag van Acceptatie

Dag van de Zwemwetenschap

Bij het hedendaagse zwemmen telt het verschil tussen winnen of verliezen slechts enkele honderdste van seconden. Elk detail is daarom super belangrijk en daar komt de wetenschap om de hoek kijken. Leer op de Dag van de Zwemwetenschap hoe je jezelf als trainer/coach van het wedstrijdzwemmen kunt verbeteren. Aan het einde van de dag weet je niet alleen hoe het zit, maar weet ook wat je er mee kunt. De dag van de zwemwetenschap heeft als locatie Fontys Sporthogeschool (Eindhoven) en is een initiatief van de KNZB, Innosportlab de Tongelreep en de VU Amsterdam.

Nationale BekkenbodemDAG

De Nationale BekkenbodemDAG is een informatie- en contactdag voor patiënten en professionals. Deze dag wordt op initiatief van Stichting Bekkenbodem4All (B4A) georganiseerd in samenwerking met patiëntenorganisaties in binnen en buitenland. Dit jaar is het Postillion Hotel Bunnik de locatie voor de Nationale BekkenbodemDAG.

Bekkenbodemklachten

Bekkenbodemklachten komen vaker voor dan je zou denken, meer dan 1 miljoen Nederlanders hebben last van hun bekkenbodem. Het vooroordeel bestaat dat het een typisch vrouwen probleem is moet ik ontkrachten. Het komt namelijk net zo goed bij mannen voor. Dus mannen opgelet, onderstaande klachten kunnen duiden op bekkenbodemproblemen:

  • pijnklachten in de bekken regio zoals pijn in de penis
  • liespijn of pijn in de onderbuik
  • plasproblemen; denk hierbij aan vaak plassen, niet kunnen ophouden van de plas of nadruppelen.
  • ontlastingsproblemen; bijvoorbeeld verstopping of vaak aandrang
  • seksuele problemen; onder andere erectiestoornissen of problemen met klaarkomen

De voorbeelden die ik in deze blog noem zijn ze bij lange na niet allemaal, er zijn er meer. Kijk op bekkenbodem4all.nl voor meer informatie of ga naar je huisarts!

Nationale Tulpendag

Een dag voor onze nationale trots en het één na grootste export product, de tulp! Ik zeg wel onze nationale trots maar de “oer-Hollandse” tulp komt oorspronkelijk helemaal niet uit ons land. De oorsprong van de tulp ligt in de hoogvlaktes van Centraal-Azië en na vele omzwervingen kwam de tulp(enbol) via de Vlaamse botanicus Carolus Clusius in 1593 in Nederland terecht.

De officiële opening van het tulpenseizoen vindt plaats op de Dam in Amsterdam. De Dam wordt door kwekers omgetoverd tot een tulpenpluktuin met maar liefst 200.000 kleurrijke tulpen. En het mooie is je mag tussen 13.00 en 16.30 de tulpen gratis plukken!

Internationale Dag van Acceptatie

De Internationale Dag van Acceptatie, die sinds 2010 wordt gevierd, is gebaseerd op de 3 E’s: Embrace. Educate. Empower. “Acceptance is created from an Empowered movement that Educates others to Embrace diversity and Love Life by seeing beyond abilities.” Acceptatie ontstaat uit een krachtige beweging die anderen leert diversiteit te omarmen en van het leven te houden door verder te kijken dan alleen maar iemands vaardigheden te zien. Wellicht is er een betere vertaling te bedenken maar verder dan dit kom ik niet. Ik sta open voor suggesties.

Het symbool van 3E Love kan ik helaas niet gebruiken vanwege allerlei patent gedoe, kan het wel proberen te omschrijven. Het is een rolstoel maar dan in de vorm van een hart waar iemand op zit. Dit symbool laat zien dat niet de rolstoel (handicap of stoornis) iemand maakt tot wie die is maar de persoon zelf. Dit vraagt om een andere mindset van de maatschappij. Dat is was wat Annie Hopkins de bedenkster van dit symbool en organisatie ook nastreefde: gelijkwaardigheid!

Deel dit bericht

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.