21 januari – Wereld Knuffeldag | Lelijke Truien Dag

Het ultieme moment op Wereld Knuffeldag en Lelijke Truien Dag is toch wel een knuffel geven of krijgen van iemand in een spuuglelijke trui! Ga uit je comfortzone en doe mee, een knuffel kost niets!

Wereld Knuffeldag

Dertig jaar geleden werd de eerste “knuffeldag” gehouden op initiatief van een psychologie student genaamd Kevin Zaborney woonachtig in Michigan, USA. Tijdens zijn studie psychologie aan de Universiteit van Michigan besefte hij dat er geen speciale dag was om stil te staan bij de kracht die van een knuffel uitgaat. Het doel wat, nu dominee, Kevin Zaborney voor ogen had is dat mensen openlijk een knuffel te durven geven aan bekenden of vreemdelingen. Uiteindelijk heeft iedere knuffel een helende werking voor lichaam en geest. En zo is het gekomen, amen!

Oh ja, tis wel handig dat je eerst vraagt of je een knuffel mag geven voordat je aangeklaagd wordt vanwege ongewenste intimiteiten.

De voordelen van knuffelen

Er zitten talloze voordelen vast aan knuffelen echter ik zal me beperken tot de mij meest aansprekende voordelen. Een knuffel verhoogt onder meer de aanmaak van oxytocine, ook wel het knuffelhormoon genoemd. En dat knuffelhormoon heeft an sich al voordelen die de moeite waard zijn om te benoemen, zoals:

  • het zorgt dat een gebonden man/vrouw een aantrekkelijke vrouw/man op afstand houdt
  • het blijkt een effectief medicijn tegen vreemdgaan te zijn
  • het kan dienst doen als behandeling van anorexia
  • maar ook herstellen oude spieren sneller dankzij het knuffelhormoon

(bron: www.scientas.nl

Ben jij bang voor een vreemdgaande partner? Overlaad hem of haar met knuffels, moet jij eens opletten hoe trouw hij/zij zal worden. 😉

Doe je mee?

Woon jij toevallig in Rotterdam en heb je voor vanmiddag niets gepland? Maak dan een Gratis Knuffels bord of zet er Free Hugs op als je het internationaal wilt houden. Ga tussen 13.30 en 14.00 naar de hoofdingang van het Centraal Station. Vandaar uit ga je met een groep de stad overspoelen met knuffels.

Lelijke Truien Dag

Een blikken jubileum voor #lelijketruiendag! Vijf jaar geleden begon Lelijke Truien Dag als grap onder de leraren en leerlingen van het Jan van Brabant College, moet je nu kijken. Als je vandaag niet in je lelijkste trui rondloopt hoor je er echt niet meer bij. Zo groot is dit evenement geworden.

Maak een foto van jezelf in je lelijkste trui en post hem op de Facebook event pagina van Lelijke Truien Dag of op Twitter of Instagram met ‪#‎lelijketruiendag‬.

Dus kom op, doe eens gek. Trek je lelijkste trui aan vandaag. Niet omdat het moet, maar omdat het kan.

Deel dit bericht

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.