21 april – Eerste Paasdag | Werelddag van de Creativiteit en Innovatie

Wat ga jij op Eerste Paasdag doen?

De essentie van Eerste Paasdag en Tweede Paasdag is niet om ons vol te proppen met spijs en drank, maar om de wederopstanding van Jezus te vieren. Vrijdag aan het kruis gestorven en zondag uit zijn graf weer opgestaan. Maar hoe zit het dan met de uitspraak van Jezus: “op de derde dag sta ik weer op”. Had Hij dan niet op Tweede Paasdag moeten opstaan? Was ik nu zo abuis of al die andere? Ben op onderzoek uitgegaan en heb het antwoord gevonden.

Inclusief tellen

Wat ik niet wist is dat men het zogenaamde “inclusief tellen” hanteerde, dat houdt in dat alle dagen in zijn geheel worden geteld. Ook al stierf Jezus op vrijdagmiddag toch wordt de hele vrijdag meegeteld als één dag. De tweede dag sliep Hij in zijn graf . Ongeacht hoe vroeg Jezus was opgestaan op zondag, de zondag wordt toch als een volledige dag geteld en wordt daarmee automatisch de derde dag! En zo zit het, daar moet je het mee doen. Dus!

Werelddag van de Creativiteit en Innovatie

Vandaag is het zes dagen na de verjaardag van Leonardo da Vinci en één dag voor Internationale Dag van de Aarde. Je kunt zeggen dat World Creativity and Innovation Day (#WCID) goed gepositioneerd staat om creatief multidisciplinair denken aan te moedigen en om de mens te helpen de duurzame toekomst te bereiken die men voor ogen heeft.

Volgens de bevindingen van de speciale editie van het Creative Economy Report “Verbreding van de lokale ontwikkelingstrajecten, zijn creativiteit en innovatie zowel op individueel als op groepsniveau de ware rijkdom van landen in de 21e eeuw geworden.

Creativiteit en cultuur

Op nieuwe manieren problemen op lossen is het doel van World Creativity and Innovation Week (WCIW) en de World Creativity and Innovation Day (WCID). Onze creatieve industrie is één van de sectoren waar het Nederlandse bedrijfsleven wereldwijd in uitblinkt. Denk hierbij aan: audiovisuele producten, design, nieuwe media, podiumkunsten, uitgeverijen en beeldende kunst. Mede dankzij die toppositie wordt de creatieve industrie in steeds bredere kringen erkend als bron voor innovatie, welvaart, welzijn en werkgelegenheid.

Cultuur is een essentieel onderdeel van duurzame ontwikkeling en vertegenwoordigt een bron van identiteit, innovatie en creativiteit voor het individu en de gemeenschap. Tegelijkertijd hebben creativiteit en cultuur een aanzienlijke niet-financiële waarde die bijdraagt aan inclusieve sociale ontwikkeling, tot dialoog en begrip tussen mensen.

Economische groeistrategieën

Volgens het UNESCO – rapport over cultuur en duurzame ontwikkeling moeten culturele en creatieve industrieën deel uitmaken van economische groeistrategieën. Deze industrieën behoren namelijk tot de meest dynamische sectoren in de wereldeconomie. Culturele en creatieve industrieën zijn verantwoordelijk voor een omzet van $ 2,25 miljard en zijn goed voor 29,5 miljoen banen. Een industrie waar men echt rekening mee moet houden.

Deel dit bericht