20 januari – Dag van Taal, Kunsten & Cultuur | Internationale Dag van Acceptatie | Wereld Fetisj Dag | Inauguratie van Trump

Dag van Taal, Kunsten & Cultuur

De Dag van Taal, Kunsten & Cultuur is een studiedag voor leraren in het voortgezet onderwijs moderne en klassieke talen, Nederlands en CKV (Culturele en Kunstzinnige Vorming). De focus is gericht op toepassingen in het voortgezet onderwijs maar de Dag van Taal, Kunsten & Cultuur is bovenal de plaats waar je oud-collega’s en studiegenoten tegenkomt.

Internationale Dag van Acceptatie

De Internationale Dag van Acceptatie, die sinds 2010 wordt gevierd, is gebaseerd op de 3 E’s: Embrace. Educate. Empower. “Acceptance is created from an Empowered movement that Educates others to Embrace diversity and Love Life by seeing beyond abilities.” Acceptatie ontstaat uit een krachtige beweging die anderen leert diversiteit te omarmen en van het leven te houden door verder te kijken dan alleen naar vaardigheden te zien. Wellicht is er een betere vertaling te bedenken maar verder dan dit kom ik niet. Ik sta open voor suggesties.

Het symbool van 3E Love kan ik helaas niet gebruiken vanwege allerlei patent gedoe, kan het wel proberen te omschrijven. Het is een rolstoel maar dan in de vorm van een hart waar iemand op zit. Dit symbool laat zien dat niet de rolstoel (handicap of stoornis) iemand maakt tot wie die is maar de persoon zelf. Dit vraagt om een andere mindset van de maatschappij. Dat is was wat Annie Hopkins de bedenkster van dit symbool en organisatie ook nastreefde: gelijkwaardigheid!

Wereld Fetisj Dag

Op Wereld Fetisj Dag draag je tenminste één paars gekleurd kledingstuk om uit te dragen dat het oké is om een fetisj te hebben, dat het oké is om er van te genieten. Waarom paars? De kleur paars is een kleur dat op grote schaal wordt gebruikt in de BDSM-kringen. BDSM betekent Bondage and Discipline (BD), Dominance and Submission (DS) en Sadism and Masochism (S&M or S/M).

Als Melania Trump vandaag tijdens de inauguratie van haar man, Golden Shower Donald, een paarse jurk aan heeft en/of meneer de president een paarse stropdas draagt dan weten wij in ieder geval de achterliggende reden waarom er voor de kleur paars is gekozen. 😉

Inauguratie van Trump

Wat grappig dat de inauguratie van Donald J. Trump samenvalt met Wereld Fetisj Dag. Dat had Franklin D. Roosevelt in 1937 ook niet kunnen bevroeden. Maar dat is ook wel het enige grappige wat je kunt bedenken bij de beëdiging van deze president van de VS.

Het is ronduit ironisch te noemen dat op de dag van de inauguratie van de man die mensen niet als gelijkwaardig ziet en dito behandeld, ook de Internationale Dag van de Acceptatie is.

De Women’s March (protestmars) die morgen (wereldwijd) wordt  gelopen maakt dát weer helemaal goed!

Deel dit bericht

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.