20 augustus – Crossdressing op Hartjesdag | Wereld Muggen Dag

Crossdressing op Hartjesdag

Tijdens Crossdressing op Hartjesdag gaan de mannen verkleed als vrouwen en de vrouwen verkleed als mannen, van heel ingetogen tot juist heel uitbundig. Je kunt het vergelijken met carnaval en de bijbehorende verkleedpartijen. Voor alle duidelijkheid, crossdressing heeft niets met seksuele voorkeur te maken. Een crossdresser draagt gewoon graag de kleren (make-up en accessoires) van de “tegenovergestelde” sekse, niets meer en niets minder!

Ontstaan Hartjesdag

In welk jaar Hartjesdag is ontstaan weet men niet, sommige geloven dat Hartjesdag een voortzetting is van Hertusdag, een Germaans oogstfeest. Andere denken dat Hartjesdag, Hertjesdag, in de Middeleeuwen is ontstaan. Op Hertjesdag mocht het gewone volk uit de omgeving van Haarlem, Bloemendaal en bepaalde delen van Amsterdam op de derde maandag van augustus op herten jagen. En op herten jagen mocht normaal gesproken alleen maar de adel. Het wild wat geschoten was braadde men en at men op straat op. Al met al een groot feest.

Wat is er vandaag nog meer te doen?

Van 11.30 – 13.00 is er de Buurtbrunch voor genodigden, om 13.15 is de officiële opening van Hartjesdag. Vanaf 14.00 flaneren de Hartjes en Queens over de Zeedijk om de jury te imponeren, Om 17.15 start het defilé (van Nieuwmarkt naar Olofskapel) en de prijsuitreiking is om 19.00 in Café The Queen’s Head. Om 21.00 eindigt het straatfeest. Twee mooie dagen, die Hartjesdagen.

Wereld Muggen Dag

Zoemmmmmmmmmm, licht aan, geen gezoem, licht uit. Zoemmmmmmmmmmmm, weer licht aan en weer uit. Zo gaat het vaak op de slaapkamer, tot grote ergernis van heel wat mensen. En wat hebben we al niet geprobeerd aan middeltjes en apparaten. Er is er maar één die er wijzer van wordt, degene die het op de markt zet. Eerder onderzoek liet al zien dat muggen zich niet laten afschrikken door bijvoorbeeld een ultrasonisch geluid want ze komen af op de geur van mensen, op een hoge lichaamstemperatuur en word je huid ook nog omringd door een verhoogd koolstofdioxideniveau? Dan ben je helemaal de pineut.

Waarom bestaan steekmuggen?

Ook al hebben wij last van muggen daarmee zijn het per definitief geen nutteloze dieren. De steekmuggenlarven dienen als voedsel voor vissen, insecten, kikkers, padden en salamanders. De larven hebben nog een functie, ze filteren kleine eencellige algjes en diertjes uit het water. De steekmuggen worden gegeten door vogels, vleermuizen en vele andere dieren. De steekmuggen(larven) zijn een onderdeel in de voedselketen en daarmee is hun nut bewezen.

Spreekwoorden en gezegden

Er bestaan prachtige spreekwoorden met “de mug” in de hoofdrol. De leukste verhaspeling van één van deze spreekwoorden vind ik: hij zoekt weer muggen op laag water. 🙂

  • hij vliegt als een mug om de kaars – niet meer weg kunnen
  • een adelaar voedt zich niet met muggen – belangrijke mensen houden zich niet met onbelangrijke zaken of mensen bezig
  • de mug vliegt zolang om de kaars totdat hij zijn vleugels zengt – wie onvoorzichtig is, ondervindt daarvan eens de gevolgen.
  • hij is zo sterk als een mug – anders gezegd, hij is een slappeling
  • met een kanon op een mug schieten – overdreven zware maatregelen nemen voor iets kleins.
  • hij hengelt als de mug om de kaars – zeer gevaarlijke dingen doen
  • waar de wesp door vliegt, daar blijft de mug hangen – de machtigen kunnen zich veel veroorloven, maar de kleine man wordt gepakt.
Deel dit bericht

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.