20 april – Koningsspelen | Week van de Zee | Internationale Dag van de Stilte | Dag van de Chinese Taal | Internationale Marihuana Dag

Koningsspelen 2018

De Koningsspelen beginnen natuurlijk eerst met een voor en door kinderen samengesteld Koningsontbijtje. Koning Willem Alexander prikt een vorkje mee op de Brede School De Fliert in Twello. Na het ontbijt maken bijna 1,2 miljoen kinderen afkomstig van meer dan 6.000 scholen uit het primaire onderwijs uit Nederland, het Caribisch gebied en Nederlandse scholen in het buitenland zich klaar voor de Koningsspelen. Maar eerst worden de spieren los gegooid met een dansje op het Koningslied “Fitlala” van Kinderen voor Kinderen. Als de spieren warm genoeg zijn kunnen de spelen beginnen. Let the games begin!

Week van de Zee 2018 van 20 april tot 6 mei

Sinds 2006 organiseert de Provincie West-Vlaanderen samen met diverse kustgemeenten en tal van organisaties de Week van de Zee. Het doel achter Week van de Zee is om mensen de uniekheid van de natuur van de kust te laten ervaren en te laten beleven. Kustgemeentes doen hier aan mee door bijvoorbeeld workshops en wandelingen te organiseren. Kijk voor meer info op weekvandezee.be.

Internationale Dag van de Stilte

Sinds een aantal jaren wordt op de derde vrijdag in april door de landelijke GSA de Day Of Silence georganiseerd, dat is een bewustwordingsdag tegen pesten. Leerlingen houden vandaag 12 uur lang hun mond en delen visitekaartjes uit met de tekst: “Jongeren die gepest of buitengesloten worden om wie ze zijn hoor je niet vaak, omdat ze bang zijn voor meer pesterijen. Door vandaag mijn mond te houden sta ik stil bij de gevolgen van pesten.”. Eén dag na de Landelijke Dag tegen Pesten is dit wéér een dag die aanspoort om te stoppen met pesten. De boodschap van vandaag: kom op voor iemand die gepest wordt want pesten is onacceptabel!

Waarom Dag van de Chinese Taal?

Binnen de Verenigde Naties worden zes officiële talen gehanteerd: Arabisch, Chinees, Engels, Frans, Russisch en Spaans. Om de meertaligheid en de culturele diversiteit te bevorderen en om het gelijke gebruik van alle zes officiële talen binnen de gehele organisatie te promoten heeft sinds 2010 elk van deze talen ook zijn/haar eigen “dag van”. Vandaag staat de Chinese taal in de schijnwerpers. Er werd voor 20 april gekozen om Cang Jie (Chinese: 倉 頡) te eren. Dit mythische figuur met vier ogen en vier pupillen heeft de Chinese karakters bedacht.

Internationale Marihuana Dag (420)

420 ( 20 april ) staat wereldwijd onder de cannabisgebruikers bekend als de Internationale Marijuana Dag, dé blowdag. Sinds de jaren ’70 een terugkerende traditie om op deze dag samen met vrienden openlijk een joint op te steken en je vooral niets aan trekken van de landelijke wetgeving omtrent het gebruik van cannabis. Één ding wat ik niet ga doen is het verheerlijken van het gebruiken van cannabis als drugs, want net als drank maakt het meer kapot dan je lief is.

10e editie Cannabis Bevrijdingsdag 2018

In Nederland vieren we op 17 juni de Cannabis Bevrijdingsdag. Een dag waarop de internationale cannabiscultuur wordt gevierd maar ook een dag waarop men laat zien hoeveel goeds deze plant te bieden heeft. Hennep is namelijk ook een grondstof  voor veel duurzame en heilzame producten; van hennep kun je kleding maken, gebruiken als papier en hennep valt in de categorie superfood. Hennepzaad is één van de meest voedzame zaden op de planeet, Lang leve hennep!

In het kader van de  Internationale Marijuana Dag: gebruik cannabis verstandig, blow met mate(n).

Deel dit bericht

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.