21 april – Tulpenfestival | Bloemencorso Bollenstreek | Dag van de Filosoof | Record Store Dag | Wereldvismigratiedag | Wereld Circus Dag | Internationale Dag van de Creativiteit en Innovatie

Tulpenfestival

Van 21 april tot en met zondag 6 mei wordt in de Gemeente Noordoostpolder het Profytodsd Tulpenfestival georganiseerd. Een festival dat zeer geliefd is, vorig jaar bezochten meer dan 80.000 mensen uit binnen- en buitenland het Tulpenfestival. Door de vele activiteiten is het Tulpenfesitval echt een aanrader. Voor ieder wat wils, er zijn: auto- en solexroutes, fiets- en wandelroutes, bustours, koetsentocht, tulpenvliegroute, tulpenfotowedstrijd. Klik hier voor een overzicht van alle activiteiten.

71e editie Bloemencorso Bollenstreek

Wil je dit weekend genieten van pracht en praal? Dan kan ik je de Bloemencorso Bollenstreek van harte aanbevelen. Je kunt maar liefst 40 km lang genieten van de Bloemencorso van de Bollenstreek die in een lange optocht van Noordwijk naar Haarlem rijdt. Om 9.30 uur vertrekt de optocht vanaf de Koningin Wilhelminaboulevard in Noordwijk. Rond 21.30 uur zal zij in het verlichte centrum van Haarlem arriveren. Op bloemencorso-bollenstreek.nl vind je alle info voor een geslaagde dag!

Dag van de Filosoof

In Theater Cinecitta in Tilburg kun je een inspirerende tot na- en doordenken Dag van de Filosofie meemaken. Er zullen diverse sprekers uit allerlei vakgebieden zijn die allen als thema “De Verbeelding aan de Macht” hebben. Een thema dat in het teken staat van de 50 jaar geleden grote studentenrevolte in Parijs. De leus van deze revolte was “de verbeelding aan de macht”. Alle informatie over de sprekers, programma indeling en al dies meer kun je vinden op de site van Tilburg University.

Record Store Day

In Nederland wordt de Record Store Day steeds populairder, elk jaar doen meer platenzaken en artiesten aan deze dag. Een dag die gevierd wordt met meer dan 250 optredens verspreidt door het land, een dag waarop exclusieve releases verschijnen. De vinyl liefhebber zal aan zijn/haar trekken komen vandaag! Wil je weten of er een platenzaak bij jou in de buurt mee doet, klik dan hier.

Wat hebben we nog meer vandaag?

Zeven onderwerpen voor één blog is me iets te veel met dit warme weer. Liever een paar wat uitgebreider dan aan alle zeven slechts een paar regeltjes besteden, toch? Hieronder staan de andere “dagen van”. Ieder voorzien van een directe link voor meer informatie over de desbetreffende dag.

.

Deel dit bericht

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.