2 oktober – Dag van het Familiebedrijf | Dag van de Medicatieveiligheid | Autoloze Dinsdag | Werelddag voor Boerderijdieren | Internationale Dag van de Geweldloosheid

Dag van het Familiebedrijf (BE)

Zoals de naam van de dag het al aangeeft gaat het op Dag van het Familiebedrijf over het familiebedrijf. Deze dag is specifiek bedoeld voor medewerkers, bedrijfsleiders en bestuurders van familiebedrijven. Het thema van deze dag gaat over de groei van het bedrijf en kreeg de titel: Wat als uw familie en uw familiebedrijf groter worden? Een dag die draait om kennisvergaring en vergroting, interactie en netwerken.

Dag van de Medicatieveiligheid

Dag van de Medicatieveiligheid is een congres voor verpleegkundigen en/of verzorgenden. Zij kunnen op de Dag van de Medicatieveiligheid allerlei workshops en lezingen volgen over de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van medicatieveiligheid. Alles met het idee dat kennis cruciaal is om medicatie-incidenten te voorkomen. Helaas is het congres voor dit jaar uitverkocht! Je kunt wel alvast kaarten voor de volgende Dag van de Medicatieveiligheid bestellen. Deze is op 19 maart 2019.

Autoloze Dinsdag

De eerste autoloze dinsdag van 12 juni 2018 was een groot succes, meer dan 24 organisaties deden mee. Bij deze organisaties werken in totaal 35.000 medewerkers, en volgens de cijfers die initiator Enexis Groep vrij gaf leverde de autoloze dinsdag van 12 juni een CO2-reductie van 350.000 kilogram op. Ben benieuw of de autoloze dinsdag van vandaag een beter resultaat neerzet. Dus hop op de fiets, met de benenwagen, het openbaar vervoer in of door carpoolen naar het werk vandaag. Thuiswerken is ook een optie.

Werelddag voor Boerderijdieren

Werelddag voor Boerderijdieren (WDFA) werd in 1983 opgericht en is een dag die bedoeld is om het onnodig lijden van dieren die worden geproduceerd voor de slacht onder de aandacht te brengen. Niet voor niets valt deze dag op de geboortedag van vegetariër Mahatma Gandhi, hét symbool van geweldloosheid.

Wat wil men bereiken met deze dag? Een beter leven voor alle dieren en het promoten van een vegetarische of veganistische levensstijl. Alleen al in Nederland worden elke dag door de vlees-industrie gemiddeld 1.000 dieren per minuut gedood.:

Internationale Dag van Geweldloosheid

De Verenigde Naties riep op 16 juni 2007 Gandhi’s geboortedag uit tot Internationale Dag van Geweldloosheid. Gandhi is het symbool van geweldloosheid geworden door zijn geweldloos verzet tegen de Britse overheersing.
Een bekend citaat van hem is: “Er zijn veel zaken waarvoor ik bereid ben te sterven, maar geen waarvoor ik bereid ben te doden”.

Helaas gaat dit niet op voor iedereen, velen zijn meer dan bereid te doden uit naam van hun geloof of vanwege sociale of politieke doelen. Wanneer leert de mensheid elkaar te respecteren en te waarderen? Dat zou een hoop zinloze doden schelen.

Diverse interessante weken zijn gisteren en vandaag begonnen:

Deel dit bericht

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.