2 november – Internationale Dag voor de Uitbanning van onbestrafte Misdaden tegen Journalisten | Dag van de BHV | Allerzielen

Ook al is het een beroepsgebonden “dag van” toch wil ik deze dag even benoemen, namelijk de Dag van de Beauty Professional. Vind alleen jammer dat de naam van deze dag niet gewoon op z’n Nederlands kan, Dag van de Schoonheidsspecialist klinkt toch ook goed? Desalniettemin, ik wens alle schoonheidsspecialisten (m/v) een geweldige inspirerende dag toe in Media Plaza bij Jaarbeurs Utrecht.
Mischien dat ik binnenkort eens ga testen of de dag inderdaad leerzaam was. 😉

Internationale Dag voor de Uitbanning van onbestrafte Misdaden tegen Journalisten

No journalist anywhere should have to risk their life to report the news. Together, let us stand up for journalists – and stand up for justice“, dat zegt secretaris-generaal van de Verenigde Naties Ban Ki-moon.
En hij heeft gelijk, het is van de zotte dat journalisten en media-werknemers soms hun leven in de waagschaal stellen om ons te kunnen voorzien van onafhankelijke ongecensureerde berichten over wat er op dat moment gaande is in de wereld.

Het zal maar bij je secundaire arbeidsvoorwaarden horen: foltering, buitengerechtelijke executie, gedwongen verdwijning, willekeurige detentie, intimidatie, pesterijen, onthoofding. Wie zegt daar nu niet JA tegen?

Mapping Media Freedom

Als je denkt dat journalisten en media-werknemers in Europa zonder problemen hun werk kunnen doen dan heb je het mis. Ook niet in Nederland trouwens!

Op www.mappingmediafreedom.org  zie je precies uit welk land van de Europese Unie of lidstaten voor toetreding (en zelfs de buurlanden) incidentmeldingen zijn binnengekomen en wat die incindenten zijn geweest.

Mapping Media Freedom krijgt haar informatie over incidenten van Index on Censorship, European Federation of Journalists and Reporters Without Borders en via crowdsourcing rapporten van journalisten.

Evenementen

In Londen, Parijs en Brussel worden er op de “Internationale Dag voor de Uitbanning van onbestrafte Misdaden” tegen Journalisten evenementen georganiseerd door de Internationale Federatie van Journalisten (IFJ) en UNESCO.

Free Press Unlimited organiseert vandaag in de Nieuwe Liefde in Amsterdam het evenement “Stop geweld tegen journalisten”. Free Press Unlimited reikt ook twee prijzen uit: ‘Newcomer of the Year’ en ‘Most Courageous Media’.

Deze namiddag is bedoeld voor journalisten en mediaprofessionals, het begint om 16.15 en de toegang is gratis. Je wordt verzocht je van tevoren aan te melden.

Dag van de BHV: ‘Ik doe het ook voor jou.’

  • Een dag waarop iedere BHV’er waardering zou moeten krijgen voor haar of zijn inzet.
  • Dé dag waarop de BHV’er van het Jaar 2015 wordt gekozen.
  • Ook de dag waarop jij de “1,2,3… Actie! Hoe veilig ben jij?” test zou moeten doen.

Allerzielen; welke overledenen herdenk jij vandaag?

Deel dit bericht

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.