2 maart – Wereldgebedsdag | Werelddagen Duurzame Energie

Wereldgebedsdag

Op de eerste vrijdag van maart wordt in ruim 180 landen gebeden en gezongen vanwege de jaarlijkse viering van Wereldgebedsdag! Wereldgebedsdag kent een lange traditie. In 1887 riepen Amerikaanse vrouwen op tot een gebedsdag in hun land vanuit de gedachte dat alle vrouwen ongeacht hun ras, cultuur of traditie dezelfde hoop, zorg, vreugde, verdriet, mogelijkheden en problemen hebben. Deze oproep is uitgegroeid tot een wereldwijde dag van gebed die sinds 1929 ook in Nederland wordt gevierd. In honderden plaatsen worden vandaag gebedssamenkomsten gehouden. Meer informatie vind je op wereldgebedsdag.nl.

Suriname 2018

Elk jaar wordt op Wereldgebedsdag voor een ander land gebeden, dit jaar is Suriname aan de beurt. Dat houdt concreet in dat alle landen die met Wereldgebedsdag meedoen, op deze dag speciaal voor Suriname gaan bidden. Om als land in aanmerking te komen zal deze een themavoorstel moeten indienen bij de Internationale Comité. Een thema gebaseerd op een tekst uit de bijbel. In 2012 werd tijdens de vijfjaarlijkse internationale conferenties in New York (Verenigde Staten) door het comité beslist dat Suriname het land is waarvoor in 2018 wereldwijd gebeden zal worden.

Thema:”Geheel Gods schepping is zeer goed”

Met het thema “All Gods creation is very good” (Genesis 1:31) legt het Surinaams Comité Wereldgebedsdag de focus op de wereldwijde milieuproblemen maar ook die in eigen land. Zoals de grootschalige ontbossing, de met kwik vervuilde rivieren en sloten en goten die vol zitten met plastiek en grof vuil. De hoop is natuurlijke dat de gebeden verhoord worden en dat wij ons bewust zullen worden van hoe onze acties onze planeet nadelig beïnvloeden.

Werelddagen Duurzame Energie

Ben jij een duurzaamheidsprofessional en geïnteresseerd in internationale ontwikkelingen? Dan hoef ik je vast niet te vertellen dat eergisteren één van Europa’s grootste jaarlijkse conferenties op het gebied van duurzame energie zijn begonnen. Deze 3-daagse conferentie staat bekend onder de naam de World Sustainable Energy Days (WSED) en bied je up-to-date informatie aan over technologieën, beleid en de markten. Buiten netwerken kan je ook diverse conferenties over energie-efficiëntie, biomassa en duurzame gebouwen bijwonen en/of deelnemen aan interactieve evenementen.

Energie (Vak)Beurs (“Die Energiesparmesse”)

Tijdens de World Sustainable Energy Days is er tot en met 4 maart een energie(vak)beurs. De beurs is toegankelijk voor iedereen die op zoek is naar de nieuwste inzichten in hoe duurzame en zuinige energie kan worden opgewekt of opgeslagen of die geïnteresseerd is in de nieuwste oplossingen en toekomstige technologieën betreft energie-efficiëntie en groene energie.

Deel dit bericht

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.