3 maart – Landelijke Dag Vlinderstichting | Museumnacht010 | Internationale Dag van de Dwerg | Internationale Dag van het Gehoor | World Wildlife Day | Dag van de Muziekvrijheid

Landelijke Dag De Vlinderstichting

Dit jaar is Vlinderrijk Grasland het thema op de Landelijke Dag van De Vlinderstichting. Waarom koos De Vlinderstichting voor dit thema? Het blijkt dat het aantal nectarplanten de laatste jaren enorm is afgenomen en dat betekent dus minder voedsel voor vlinders en ook bijen natuurlijk. Op de landelijke dag zijn er onder meer lezingen door deskundigen en een infomarkt met verkoop- en informatiestands. Aanmelden voor de landelijke dag kan niet meer, misschien iets voor volgend jaar?

Museumnacht010

’s Nachts ronddwalen en ontdekken wat Rotterdam aan kunst en cultuur in huis heeft? Koop een Museumnacht passe-partout en slenter van 20.00 tot 01.00 door de stad en bezoek één van 40 Rotterdamse musea en culturele instellingen voor exposites, bijzondere collecties, interactieve performances en voorproefjes van nieuwe projecten.

Internationale Dag van de Dwerg

Op de 1e zaterdag van maart organiseert de Nationale Polen- en Kleurdwergenclub de Internationale Dag van de Dwerg in Tiel. Nee, het is niet een club of dag waar kleine mensen of lilliputters worden gekeurd en vertoond, het is een dag voor konijnen. Er zullen fokkers en keurmeesters uit diverse landen aanwezig zijn. Inschrijven kan niet meer maar je bent natuurlijk wel van harte welkom.

Internationale Dag van het Gehoor

Het internationale thema voor de World Hearing Day (voorheen de International Ear Care Day) is Luister naar de toekomst. Met dit thema vraagt men aandacht voor de te verwachte toename van het aantal mensen met gehoorverlies. In Nederland vraagt de Nationale Hoorstichting extra aandacht voor de gevolgen van onbehandelde ouderdomsslechthorendheid.

Een zeer uitgebreid onderzoek laat zien dat onbehandelde ouderdomsslechthorendheid wordt geassocieerd met een groter risico op het ontwikkelen van dementie. Dus wacht niet te lang en doe een online hoortest of ga langs de audicien. Als je nu niet naar mij luistert dan zul je weinig horen in de toekomst!

Thema UN World Wildlife Day

Het thema van de UN World Wildlife Day 2018 is: “Big cats: predators under threat“. Het thema wil meer aandacht genereren voor de bedreigingen waaraan de “wilde katachtigen” ten onder gaan. Deze prachtige roofdieren zijn langzaam aan het uitsterven door het steeds kleiner worden van hun habitat, door stroperij en illegale handel. Het lot van de “grote wilde katachtigen ” ligt in de handen van de support die de wereldwijde en nationale acties krijgen. Kom in actie en steun bijvoorbeeld Stichting SPOTS.

Dag van de Muziekvrijheid

“Muziek is geen misdaad maar een mensenrecht”, dat is de reden dat Freemuse elk jaar wereldwijd op 3 maart initiatieven ontplooid om de vrijheid van expressie te vieren en om te protesteren tegen alle bedreigingen en onderdrukking van musici, of dat nu in dictaturen is of elders. Dit jaar staan vrouwen, de LHBTQI-gemeenschap en etnische muzikanten in de schijnwerpers.

Deel dit bericht

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.