2 maart – Luizendag 2016 | Oranjeleeuwinnen

Luizendag 2016

Joepie het is weer Luizendag! Tenminste als je deze week géén schoolvakantie hebt. Sommige scholen hebben luizendag vorige week gehouden en andere houden het volgende week. Net zoals de vorige edities wordt Luizendag georganiseerd door het Landelijk Steunpunt Hoofdluis in afstemming met het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM).

Waarom Luizendag?

De eerste dag na iédere schoolvakantie is bij uitstek het moment om te checken of schoolkinderen
toevallig hoofdluizen hebben maar het Landelijk Steunpunt Hoofdluis heeft gekozen om op een woensdag luizendag te houden? Waarom vraag ik me af is het niet afgelopen maandag gehouden? Nu hebben de hoofdluizen alweer twee dagen de kans gehad om vrolijk van hoofd naar hoofd te springen. Van de andere kant, de meeste ouders weten ook wel dat de dag voor de eerste de dag na iédere schoolvakantie de tijd is om weer eens lekker met de netenkam aan de gang te gaan.

De Luizendag is eigenlijk ook in het leven geroepen om ouders te attenderen op het belang om thuis maatregelen te nemen om de hoofdluis te lijf te gaan. Niet alleen de haren kammen met de netenkam is belangrijk maar ook het gebruik van een antihoofdluismiddel op basis van dimeticon.

Extra maatregelen zoals het wassen van beddengoed, knuffels, jassen, het stofzuigen van de auto of het gebruik van een luizencape zijn niet meer nodig.

Steun onze Oranjeleeuwinnen!

Gelukkig hebben we een Nederlands voetbalelftal dat nog wel ergens kans opmaakt, onze Oranjeleeuwinnen! Laten we onze vrouwen eens net zo enthousiast steunen zoals we doen bij de mannen. Trek je oranje-outfit aan, zet rood-wit-blauwe vlaggetjes op je wangen, maak een oranjeparadijsje van je huis en versier je straat. Cafés/winkels/advertenties die deze week oranje als thema hebben, de media die dag in dag uit verslag doen van onze Oranjeleeuwinnen, de koning en koningin met hun kroost als trouwe fans op de tribune.
Wat zal dat een boost zijn voor onze Oranjeleeuwinnen!

Waar en wanneer?

Van 2 tot en met 9 maart strijden onze OranjeLeeuwinnen samen met Noorwegen, Zweden en Zwitserland voor een Olympisch ticket voor Rio 2016. De wedstrijden van het Nederlands vrouwenelftal is LIVE te zien op het open kanaal van FOX.

Woensdag 2 maart
Noorwegen – Zweden Stadion Woudestein, Rotterdam
Zwitserland – Nederland Kyocera Stadion, Den Haag

Zaterdag 5 maart
Noorwegen – Nederland Het Kasteel, Rotterdam
Zweden – Zwitserland Stadion Woudestein, Rotterdam

Woensdag 9 maart
Zwitserland – Noorwegen Stadion Woudestein, Rotterdam
Nederland – Zweden Het Kasteel, Rotterdam

De wedstrijden beginnen om 19.30 en de prijzen variëren tussen de 10 – 20 euro per persoon.

Ga naar het stadion en schreeuw onze Oranjeleeuwinnen naar Rio! Klik hier voor het kopen van een kaartje.

Deel dit bericht

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.