2 juli – Nationale Veggie BBQ-dag | Free Hugs Day | Internationale Dag van de Coöperatie | Dag van de Stoepkrijt | Wereld UFO Dag

Nationale Veggie BBQ-dag

Een begrip bij onze Zuiderburen, het plantaardige grillfestijn de Nationale Veggie BBQ-dag. Als je denkt dat het niet mogelijk is om vegetarisch te barbecueën dan heb je het mis! Op de website van EVA staan diverse tips & tricks voor een veggie bbq en natuurlijk ontbreken een aantal recepten niet.
Je kunt ook andere voor je laten grillen; EVA organiseert en serveert in Brussel, Gent, Aalst, Limburg, Antwerpen en Mechelen een heerlijke veggie barbecue maaltijd.

Free Hugs Day

Niet alleen op Wereld Knuffeldag knuffelen we tot dat we ons wegen, ook vandaag want het is de International Free Hugs Day. Dus kijk niet raar op als je vandaag mensen ziet staan met een Free Hugs ( Gratis Knuffel) bord of spandoek. En kijk helemaal niet vreemd op als een willekeurig iemand je spontaan omhelst want het is niet voor niets International Free Hugs Day vandaag! Hoeveel Nederlanders doen hier aan mee? Zal onze calvinistische inslag ons parten spelen vandaag? 😉

Internationale Dag van de Coöperatie

Het thema van de Internationale Dag van de Coöperatie(s) ofwel de Internationale Dag van de Samenwerking is gewijd aan de VN Duurzame Ontwikkelingsdoelstellingen.

Dag van de Stoepkrijt

Wat een week, woensdag was het nog Modderdag en vandaag is het Dag van de Stoepkrijt. Dag van de Kleur is gekoppeld aan Dag van de Stoepkrijt, ook wel logisch want stoepkrijten is uiteindelijk een kleurrijke bezigheid.

NK Stoepkrijten

Op 18 september organiseert Stichting Speeldag NL het NK Stoepkrijten. Basisscholen uit het hele land worden uitgenodigd om mee te doen aan het NK Stoepkrijten op de Speeldag in Hoorn. Er is nog veel meer te beleven op de gratis toegankelijke Speeldag NL; zo zijn er bijvoorbeeld megasjoelbakken, clowns, springkussens en lucht- en zandkastelen. Een geweldig middag voor jong en oud!

Thema World Streetpainting Festival: The Olympics

Van 5 tot en met 10 juli wordt in Arnhem voor de derde keer het World Streetpainting Festival gehouden. Aan dit festvial doen de volgende twaalf internationale toppers in 3D Street Painting mee; broer en zus Adry en Carlos Alberto uit Mexico, uit Italië Luigi Legno en Vera Bugatti, de Argentijn Eduardo Relero, Tracy Lee Stum uit Amerika, Gregor Wosik uit Polen, de Kazak Alex Maksiov, de Japanner Tomoteru (ToMo) Saito en onze toppers uit Nederland Ruben Poncia, Remko van Schaik en Leon Keer.

Wereld UFO Dag

Je kunt natuurlijk op een aantal manieren World UFO Day vieren:

  • sciencefictionfilms kijken zoals Aliens of Star Wars
  • met je vrienden praten over de mogelijkheid van ufo’s en buitenaards levensonderhoud
  • de blik naar boven richten op zoek naar ufo’s

Wist je dat er 4.705 meldingen sinds januari 2011 binnen zijn gekomen bij het UFO Meldpunt Nederland?
Dat komt gemiddeld neer op 71,3 meldingen per maand en maar liefst 55% van de melders gelooft stellig in een buitenaardse verklaring.

De diehard ufo-fan is natuurlijk aanwezig bij het “Roswell, New Mexico UFO Festival”. 

 

Deel dit bericht

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.