1 juli – Dag van de Houding | Nationale Komkommerdag | Keti Koti Festival | Comic Sans Dag | Internationale Reggae Dag

Dag van de Houding

Hoe vaak hoor je niet: “ga eens recht zitten” of “niet je benen over elkaar slaan” of “wat heb jij een kromme rug”. Hoe vaak denk je dan niet: “net of jij zo’n geweldige houding hebt!”
Op je houding letten is mij met de paplepel ingegoten, wees mijn moeder mij niet op mijn houding dan was het wel door mijn pianolerares. Vroeger werd ik daar helemaal krankjorum van, nu ben ik ze dankbaar.

Krijg jij vaak commentaar op je houding of heb je last van je nek, schouder en/of rug? Ga dan vandaag op de Dag van de Houding eens langs bij een oefentherapeut voor een gratis houdingscheck. Klik hier voor een oefentherapeut bij je in de buurt.

Nationale Komkommerdag

Op 15 juni was het National Cucumber Day in het Verenigd Koninkrijk en volgens een aantal bronnen is vandaag Nederland aan de beurt met het vieren van de komkommer. Wij noemen dat de Nationale Komkommerdag of Dag van de Komkommer. Je kunt eigenlijk geen betere dag dan 1 juli nemen voor de viering van de komkommer, 1 juli typeert toch wel het begin van de “komkommertijd” op tv en in de kranten.

Keti Koti Festival Amsterdam

Het Keti Koti Festival is een festival dat de afschaffing van de slavernij op 1 juli 1863 in de toenmalige koloniën Suriname en de Nederlandse Antillen uitbundig viert. De organisatoren hopen dat het Keti Koti Festival niet alleen de direct betrokkenen aanspreekt maar uiteindelijk alle Nederlanders.
Tijdens het festival wordt er stilgestaan bij het verleden maar wordt vooral gekeken naar de toekomst. Rottterdam staat vandaag ook in het teken van het Keti Koti Festival.

Bigi Spikri

In Amsterdam wordt het festival  om 13.00 met de Bigi Spikri parade geopend. Door mee te lopen in de Bigi Spikri parade geef je uiting aan het belang van de viering van de afschaffing van de slavernij op 1 juli 1863. Zal Sylvana Simons voorop lopen?

Nationale Comic Sans Dag

In 2009 werd de eerste vrijdag van juli door de voormalige 3FM-dj’s Coen Swijnenberg en Sander Lantinga (van de Coen & Sander Show) uitgeroepen tot de Nationale Comic Sans Dag. Een dag waarop we het guitige lettertype Comic Sans MS in het zonnetje zetten, aldus Coen Swijnenberg en Sander Lantinga. Het idee achter deze dag is (was?) dat zoveel mogelijk mensen en bedrijven berichten in Comic Sans lettertype gaan versturen en websites gaan omzetten naar het Comic Sans MS lettertype. Ik zou zeggen: leef je uit!

De haters en de fans

Tot de groep haters behoren vooral hipsters en graphic designers. In de designwereld is het not done om Comic Sans te gebruiken omdat zij vinden dat het een kinderachtige uitstraling heeft. Dat mensen zich überhaupt druk kunnen maken over het lettertype Comic Sans. Het gaat bij sommige nog verder dan druk maken over, er zijn heuse haat-website zoals bijvoorbeeld Ban Comic Sans: putting the ‘sans’ in Comic Sans en ihatecomicsans.com.

Internationale Reggae Dag

Geen idee of de organisatie van het Keti Koti Festival op de hoogte was dat het op 1 juli ook de Internationale Reggae Dag is anders is het puur toeval dat de Julian Marley, zoon van de King of Reggae Bob Marley, vanavond op het Keti Koti Festival optreedt.

Deel dit bericht

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.