19 september – Praat-als-een-Piraat dag | Dag van de Diëtist | Dag van de Leidster en Gastouder | Emoticon Dag

Praat-als-een-Piraat dag

Voor de leden van de Kerk van Het Vliegende Spaghettimonster (Flying Spaghetti Monster) is het geen verrassing dat het vandaag Praat als een Piraat-dag. Dat weten ze omdat Praat-als-een-Piraat dag een officiële feestdag is vanwege het feit dat piraten een belangrijke rol spelen in hun religie. Volgens de Pastafari, de aanhangers van het geloof, zijn piraten goddelijke wezens. Het opwarmen van de aarde, aardbevingen, orkanen en andere natuurrampen zijn allemaal directe gevolgen van het afnemende aantal piraten sinds de 19e eeuw.

Kerk van het Vliegend Spaghettimonster? Serieus?

Ja, serieus! De Kerk van het Vliegend Spaghettimonster is zelfs een erkend kerkgenootschap in Nederland. Op de website van kerkvanhetvliegendspaghettimonster.nl staat de volgende uitleg over het kerkgenootschap:

Het Vliegend Spaghettimonster (oorspronkelijk Engels: Flying Spaghetti Monster ofwel FSM) is de god van het pastafarisme, de Kerk van het Vliegend Spaghettimonster, een religie,welke kritisch is naar de huidige maatschappij en andere religies, maar deze wel in de waarde laat. Onze kerk staat voor gelijkheid voor iedereen. Daarom kan iedereen zich kosteloos en vrijblijvend aanmelden. We hebben geen strenge regels, alleen 8 “liever-nietjes”, welke je kan vinden op deze website. Om ons geloof uit te drukken zetten we een vergiet op ons hoofd. Ook op officiële overheidsdocumenten.

Of je nu wel of geen lid bent van de kerk, doe vandaag een ooglapje voor, stop een kledinghaak in je mouw, hink op één been en praat als een piraat. Arrrrr, Matey!

Dag van de Diëtist

Heb je vragen over voeding? Vraag het je diëtist! Je kunt vandaag op de facebookpagina van DieetditDieetdat een vraag aan een diëtist stellen. De Nederlandse Vereniging van Diëtisten (NVD) wil meer bekendheid geven aan het beroep diëtist en heeft daarvoor de Dag van de Diëtist in het leven geroepen. Het is een dag dat je bij diverse diëtistenpraktijken terecht kan voor voedings- en dieetvoorlichting. Op sommige plaatsen worden metingen aangeboden van BMI, middelomtrek, polsomtrek en knijpkracht.

Dag van de Leidster en Gastouder

Vandaag is het dé dag om de leiders en leidsters in kinderdagverblijven en de gastouders, of onthaalouder in algemeen beschaafd Belgisch-Nederlands, eens in het zonnetje te zetten vanwege hun rol bij de opvang en opvoeding van kinderen uit heel veel gezinnen. Vandaag vieren we namelijk de Dag van de Leidster en Gastouder.

Hoe kan je gastouder worden?

Niet iedereen mag gastouder worden, ten eerste moet je beschikken over een geschikt diploma of het certificaat goed gastouderschap hebben of een Ervaringscertificaat (EVC). Ten tweede moet je in het bezit zijn van een (geldig) geregistreerd certificaat Eerste Hulp aan Kinderen. Maar dan zijn we er nog niet, de Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) hebben jij én je huisgenoten nodig voordat je aan de slag mag als gastouder. De laatste stap is dat je als gastouder gaat inschrijven bij een gastouderbureau die ingeschreven staat in het Landelijk Register Kinderopvang en Peuterspeelzalen.

Emoticon Dag

Niet iedereen weet dat er een verschil zit tussen een emoticon en een emoji. Laat ik beginnen met de oudste van de twee. Het woord emoticon is een samentrekking van de woorden emotie en icoon. Een emoticon is een reeks tekens die een gezichtsuitdrukking nabootsen. De computerwetenschapper Scott Fahlman wordt gezien als de eerste die tekens combineerde om een gezichtsuitdrukking na te bootsen. Hij gebruikte de tekenreeks op 19 september 1982 om duidelijk te maken dat hij hij blij was. Dit verscheen op het interne bulletinboard van de universiteit waar hij werkzaam was.

Wat is een emoji?

Het woord emoji is een samentrekking van de Japanse woorden e en moji en betekent ongeveer hetzelfde als pictogram. Een emoji is een kleine afbeelding die in een tekst kan worden ingevoegd, Dit werd in de jaren 90 door een Japans bedrijf bedacht. Een emoji kan dus in principe alles zijn, van gezichtsuitdrukkingen tot etenswaren (aubergine) tot sportartikelen tot nationale vlaggen. Een emoticon is alleen maar een gezichtsuitdrukking die een emotie overbrengt.

Deel dit bericht