19 september – Dag van de Diëtist | Praat-als-een-Piraat dag | Agrarische Dagen

Dag van de Diëtist

De Nederlandse Vereniging van Diëtisten (NVD) wil meer bekendheid geven aan het beroep diëtist en heeft daarvoor de Dag van de Diëtist in het leven geroepen. Het is een dag dat je bij diverse diëtistenpraktijken terecht kan voor voedings- en dieetvoorlichting. Op sommige plaatsen worden metingen aangeboden van BMI, middelomtrek, polsomtrek en knijpkracht.

Neem ook eens een kijkje op de website dieetditdieetdat.nl, daar vind je bijvoorbeeld informatie over wat een diëtist doet, maar ook wat kan voeding specifiek voor jou kan betekenen. Heb je vragen over voeding? Vraag het je diëtist! Je kunt vandaag ook op de facebookpagina van DieetditDieetdat een vraag aan een diëtist stellen.

Praat-als-een-Piraat dag

Voor de leden van de Kerk van Het Vliegende Spaghettimonster (Flying Spaghetti Monster) is het geen verrassing dat het vandaag Praat als een Piraat-dag. Dat weten ze omdat 19 september een officiële feestdag is vanwege het feit dat piraten een belangrijke rol spelen in hun religie. Volgens de Pastafari, de aanhangers van het geloof, zijn het goddelijke wezens. Het opwarmen van de aarde, aardbevingen, orkanen en andere natuurrampen zijn allemaal directe gevolgen van het afnemende aantal piraten sinds de 19e eeuw .

Kerk van het Vliegend Spaghettimonster? Serieus?

Ja, serieus! De Kerk van het Vliegend Spaghettimonster is zelfs een erkend kerkgenootschap in Nederland. Op de website van kerkvanhetvliegendspaghettimonster.nl staat de volgende uitleg over het kerkgenootschap:

Het Vliegend Spaghettimonster (oorspronkelijk Engels: Flying Spaghetti Monster ofwel FSM) is de god van het pastafarisme, de Kerk van het Vliegend Spaghettimonster, een religie,welke kritisch is naar de huidige maatschappij en andere religies, maar deze wel in de waarde laat. Onze kerk staat voor gelijkheid voor iedereen. Daarom kan iedereen zich kosteloos en vrijblijvend aanmelden. We hebben geen strenge regels, alleen 8 “liever-nietjes”, welke je kan vinden op deze website. Om ons geloof uit te drukken zetten we een vergiet op ons hoofd. Ook op officiële overheidsdocumenten.

Of je nu wel of geen lid bent van de kerk doe vandaag een ooglapje om, stop een kledinghaak in je mouw, hink op één been en praat als een piraat. Arrrrr, Matey!

65e editie Agrarische Dagen

Vroeger werd in Franeker op de derde donderdag van september voor boeren en hun familie de veemarkt gehouden. Deze veemarkt is uitgegroeid naar de Agrarische Dagen zoals we die nu kennen, een vijfdaags thema- en feestweek voor jong en oud. Dit jaar is het thema “waADhoeke F8!” Hiermee wordt het ontstaan van de nieuwe gemeente Waadhoeke centraal gesteld. De F8 grijpt terug op de in het verleden georganiseerde F-feesten; dat waren feesten die vanwege speciale gebeurtenissen werden georganiseerd. Benieuwd naar het programma van de AD? Klik hier!

Deel dit bericht

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.