19 november – Werelddag ter Preventie van Kindermishandeling | Wereldtoiletdag | Werelddag voor de herdenking van verkeersslachtoffers | Internationale Mannendag

Werelddag ter Preventie van Kindermishandeling 

In 2000 was het de Women’s World Summit Foundation (WWSF) die het initiatief nam om een Werelddag ter Preventie van Kindermishandeling te starten. Zij hopen dat wereldwijd overheden en maatschappelijke organisaties door de Werelddag ter Preventie van Kindermishandeling worden geïnspireerd om een actievere rol in de bescherming van kinderen te gaan spelen.

Wereldtoiletdag

De uitvinding waarmee de meeste levens werden en worden gered daar heeft wereldwijd gezien 1 op de 3 mensen geen beschikking over. Deze ongeveer 2,5 miljard mensen duiken de bosjes in om hun behoefte te doen. De betekenis van het woord “behoefte” zegt het al: iets hard nodig hebben, gemis, noodwendigheid, gebrek, tekort.

Naast de grote impact die verbeterde sanitaire voorzieningen hebben op de gezondheid en leefomstandigheden, heeft veilig beheerd afvalwater een enorm potentieel als een betaalbare en duurzame bron van energie, voedingsstoffen en water. En daar gaat het thema van 2017 over: Wastewater (Afvalwater),

Werelddag voor de herdenking van verkeersslachtoffers 

Op de derde zondag in november gedenken we alle mensen die zijn gedood of zwaar gewond zijn geraakt bij verkeersongelukken en staan we stil bij hun families en omgeving. Eveneens wordt op deze dag aandacht gegeven aan de toegewijde hulpverleners, politie en medische wereld die dagelijks te maken hebben met de traumatische nasleep van verkeersdoden en zwaargewonden.

In Nederland organiseert de Vereniging Verkeersslachtoffers de nationale herdenking. Deze vindt plaats in Zalencentrum “Huis het Bosch” te Lexmond (14.00-16.00). De herdenking biedt nabestaanden en slachtoffers, familieleden, vrienden en belangstellenden de gelegenheid om alle verkeersslachtoffers te gedenken. De toegang is gratis.

Internationale Mannendag 

Het primaire doel van Internationale Mannendag is het benadrukken van de positieve mannelijke rolmodellen in plaats van alleen maar de negatieve. Laten we eerlijk zijn, mannen doen niet alleen maar slechte dingen. Verder staat gezondheid en welzijn van mannen centraal maar ook het verbeteren van man-vrouwverhoudingen en het bevorderen van gendergelijkheid.

Thema 2017: Celebrate Men and Boys.

Het is algemeen bekend dat mannen een slechtere gezondheid hebben dan vrouwen. Dat is niet alleen in Nederland, het is in bijna elk deel van de wereld. Recente gegevens van de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) laten zien dat de levensverwachting van mannen (69) korter is dan die van vrouwen (74) dat op de werkplek 95% meer mannen overlijden en 99% van alle geweldslachtoffers mannen zijn. Mannwn plegen vaker zelfmoord, in Rusland is het zelfs 6:1. Mannen hebben het over het algemeen zwaar te verduren, en dan hebben we het nog eens niet gehad over familierecht en schoolachterstand.

Mannendag biedt je bij uitstek de gelegenheid om de mannen in je leven te laten zien dat je ze waardeert.

Deel dit bericht

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.