18 november – Intocht Sinterklaas | Dag van de Achterhoekse Popmuziek | Nacht van de Popmuziek | Mickey Mouse Dag | Europese Dag Stop Seksueel Misbruik van Kinderen | Europese Antibioticadag | Europese Week van de Afvalvermindering | Wereld Vasectomie Dag | Dag voor de Nabestaanden van Zelfdoding

De intocht van Sinterklaas en zijn Zwarte Pieten

Wat een traditie, de landelijke intocht van Sinterklaas! Sinds 1952 kunnen we op de televisie volgen hoe die ouwe met zijn hulpjes ons land aandoet. Elk jaar in een andere plaats en dit jaar is het Friese Dokkum aan de beurt. De rechtstreekse uitzending van de NTR start om 12.00 uur, op het digitale themakanaal Z@ppelin 24 en op zappelin.nl is de intocht met gebarentolk te volgen. Dieuwertje Blok zal met onder ander reporter Jeroen Kramer verslag doen van de intocht.

Dag van de Achterhoekse Popmuziek

Op initiatief van DRU Cultuurfabriek en Behind the Corner wordt voor de vierde keer de Dag van de Achterhoekse Popmuziek georganiseerd. Verspreid over de hele regio treden meer dan honderd Achterhoekse artiesten in cafés, podia, winkels en galeries op. De ultieme dag om kennis te maken met nieuwe en bestaande Achterhoekse artiesten.

Nacht van de Popmuziek

Alweer voor de twaalfde keer wordt het ruim drie uur durend bijzonder muziekprogramma Nacht van de Popmuziek uitgezonden op NPO 3. Wat krijg je te zien en te horen? Nog nooit vertoond archiefmateriaal, live registraties ingeleid en van anekdotes voorzien door Eric Corton, Leo Blokhuis en verzamelaar Fenno Werkman. Via Twitter (#nvdp) kun je als kijker een nummer aanvragen of reageren op de uitzending. De Nacht begint om 23.10!

Mickey Mouse Dag

Zondag 18 november 1928 wordt gezien als de verjaardag van Mickey Mouse. Op die bewuste zondag werd Steamboat Willie als sneakpreview vertoond voor de film Gang War.

In de tekenfilm Steamboat Willie veranderde Mickey en Minnie de lading van een vrachtboot, inclusief levende have, in een orkest. Achteraf gezien was dit de eerste commercieel succesvolle tekenfilm met een volledig synchrone geluidsband.

Ondanks het feit dat Steamboat Willie niet de eerste Mickey Mouse tekenfilm was wordt het wel beschouwd als Mickey’s ware debuut … en verjaardag! Gefeliciteerd Mickey!

En dit staat ook nog op de internationale agenda vermeld

Deel dit bericht

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.