19 maart – Aanslag Utrecht | Internationale Voorleesdag | Klantendag

Aanslag Utrecht

De dag dat je wist die komen zou is gisteren werkelijkheid geworden. Een aanslag in Nederland, een aanslag in Utrecht. Met slachtoffers, dodelijke slachtoffers en (zwaar)gewonden. Ik kijk vol ongeloof naar de tv uitzending, rillingen lopen over mijn rug. Een aanslag in Utrecht met een jihadistisch motief? Of toch een aanslag in de relationele sfeer? Eerwraak? Vergelding voor de aanslag in Christchurch? Gepleegd door een in Turkije geboren IS strijder uit Tsjetsjenië? Een aanslag door meerdere personen? Misschien kans op meer aanslagen?

Er zijn nog zo’n hoop onduidelijkheden op het moment dat ik dit schrijf (16.00 18 maart). En dat geeft mij de kriebels. Laat ik afsluiten met de woorden van ons Koningspaar: “Laten wij samen eensgezind op de bres staan voor een samenleving waarin mensen zich veilig kunnen voelen en waarin vrijheid en verdraagzaamheid de boventoon voeren.” (Gelukkig is de dader intussen opgepakt!)

Internationale Voorleesdag

Na onze Nationale Voorleesdagen jongstleden januari staat er voor vandaag de Internationale Voorleesdag (International Read To Me Day) op de agenda. Beiden dagen streven hetzelfde na; laten zien dat voorlezen niet alleen leuk is maar nuttig. Dat elke avond een kwartiertje voorlezen er voor zorgt dat je even een heerlijk momentje samen hebt. Persoonlijk denk ik nog met een glimlach op mijn gezicht terug aan alle uurtjes die mijn moeder mij voorlas. Maar voorlezen geeft meer dan mooie herinneringen alleen, je kind ontwikkelt bijvoorbeeld een grotere woordenschat, krijgt meer taalinzicht, leert beter concentreren en fantaseren en tot slot je kind zal betere lees- en leervaardigheden hebben dan kinderen aan wie niet is voorgelezen

Waarom is voorlezen belangrijk?

Het doel van de Internationale Voorleesdag is te laten zien dat voorlezen leuk en leerzaam is voor kinderen die zelf nog niet kunnen lezen. De andere voordelen van voorlezen voor kinderen zijn:

  • uitbreiding woordenschat
  • opbouwen concentratievermogen
  • stimuleren verbeeldingskracht
  • leren fantaseren
  • emotionele- en sociale ontwikkeling
  • doorgeven van cultuur
  • doorgeven van waarden en normen
  • doorgeven van kennis

En als je bovenstaande punten hoort of leest dan besef je des te meer waarom voorlezen zo belangrijk is.

Internationale Klantendag

Klantendag (Client’s Day ) is een dag waarop bedrijven iets extra voor de klant doen en bestaat sinds 2010. De oorsprong voor “klantendag” ligt in Klaipėda, Litouwen. Het achterliggende idee voor het ontstaan van klantendag is vrij simpel: geen klanten, geen bedrijf. In 2012 ging klantendag viral doordat wereldwijd bedrijven het idee oppakte om op één speciale vaste dag hun klanten te bedanken. Diverse Nederlandse bedrijven organiseren vandaag een klantendag of zetten op andere manieren hun klanten in het zonnetje.

Deel dit bericht

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.