19 december – geen speciale dag vandaag

Geen speciale dag vandaag dus dacht ik …geef aandacht aan Serious Request. Zo gezegd, zo gedaan! Serious Request is dit jaar op de Grote Markt in Haarlem van 18 december tot en met 24 december.

De drie DJ’s die in nu in het Glazen huis zitten zijn: Gerard Ekdom, Coen Swijnenberg en Domien Verschuuren. Voor Ekdom is het de achtste keer dat hij het huis in gaat. Coen Swijnenberg zal er voor de vijfde keer in zitten en voor Domien Verschuuren is het de eerste keer. De DJ’s eten zes dagen niets en maken 24 uur per dag live radio en televisie.

Met 3FM Serious Request zet 3FM zich, in samenwerking met het Rode Kruis, ieder jaar in voor een stille ramp. Dit jaar wordt aandacht gevraagd voor: vrouwen en meisjes, die tijdens oorlog en conflicten slachtoffer worden van seksueel geweld. Dit is een stille ramp die miljoenen vrouwen treft en beschadigt. De drie DJ’s in het Glazen Huis doen alles om zoveel mogelijk aandacht te vragen en geld in te zamelen voor de aanpak van deze stille ramp. Ze roepen in die week zoveel mogelijk mensen op om in actie te komen voor het goede doel. Bijvoorbeeld door tegen betaling een verzoeknummer aan te vragen. Of door een actie op touw te zetten.

3FM Serious Request kun je 24 uur per dag live volgen via radio, televisie en internet. Waar vind je alle uitzendtijden en informatie over de verschillende kanalen? Klik hier

Het Rode Kruis zet zich in voor opvang en herstel van vrouwen met een trauma door seksueel geweld, helpt deze vrouwen het leven op te bouwen, maar vraagt ook bij publiek, politie en strijdkrachten aandacht voor het recht van elk mens, elke vrouw, om zelf te bepalen over het eigen lichaam.

Het thema lied ”Make More Sound” werd geschreven door Jacqueline Govaert. Alle opbrengsten van ‘Make More Sound’ gaan naar Serious Request 2014. Download ‘Make More Sound’ op iTunes. Luister naar ‘Make More Sound’ op Spotify. Als je het nu wilt luisteren, klik hier.

Er worden ook door het hele land heen diverse activiteiten georganiseerd, zoals bijvoorbeeld in Leeuwarden. Daar wordt op zaterdagmiddag, 20 december, voor de 2e keer de Santa Run Leeuwarden georganiseerd. Dat is 2,3 km lopen of wandelen voor jong én oud door het centrum van Leeuwarden met meer dan 1.000 Kerstmannen.

Ik zeg, kom ook in actie!

 

Deel dit bericht

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.