19 augustus – Avond van de Romantische Muziek | Internationale Dag van de Orang-oetangs | Internationale dag van de Humanitaire hulp | Wereld Fotografie Dag | Wereld Honingbij Dag | Internationale Dag van het Dakloze Dier | Internationale Geocaching dag

Avond van de Romantische Muziek

Een dag voor de traditionele Rotterdamse Dag van de Romantische Muziek kun je vanavond al genieten van heerlijk eten en een bijzonder muzikaal programma. Het tis niet alleen klassieke muziek wat er gebracht wordt. Het wordt een avond met veel verschillende musici en muziekstijlen. Kom en laat je verrassen! Avond van de Romantische Muziek begint om 16.00 en eindigt om 23.00 uur.

Internationale Dag van de Orang-oetans

Internationale Dag van de Orang-oetangs is in het leven geroepen zodat er meer aandacht kan worden besteed om de orang-oetans en de regenwouden op Borneo en Sumatra te redden van hun ondergang. Het voortbestaan van de orang-oetang in het wild staat enorm onder druk. Ze worden illegaal gevangen en verkocht als huisdier of voor de fun afgeknald. Maar illegale boskap en de palmolieindustrie zijn toch wel de grootste bedreigers. Door het aanleggen van palmolieplantages worden in rap tempo gigantisch hoeveelheden bomen gekapt. Hierdoor wordt de habitat van de orang-oetangs steeds kleiner en neemt hun aantal dus drastisch af.

Wat kan jij doen?

Zet bijvoorbeeld foto’s op social media met de hahstag #OrangutanDay of #orangoetangdag zodat iedereen weet dat het vandaag International Orangutan Day is. Maar je kunt nog meer doen. Probeer zo min mogelijk producten te kopen die palmolie bevatten, wees bewust van het aloude principe “vraag en aanbod”. Wanneer de vraag naar deze producten verminderd zal ook de productie van palmolie afnemen waardoor er minder bomen worden omgekapt. Wil je weten waar palmolie in zit? Ga naar palmolie.info.

WHD 2017 campagne: #NotATarget

Op World Humanitarian Day (WHD) staat de wereldwijde online campagne #NotATarget centraal. Een campagne bedoeld om wereldleiders het vuur na aan de schenen te leggen opdat ze er alles aan gaan doen om ziekenhuizen, patiënten, medisch personeel, burgers en humanitaire medewerkers in oorlogs- en conflictgebieden te beschermen in plaats van te zien als strategisch doelwit.

Het internationaal humanitair recht, met name de Geneefse Conventie, beschermt medisch personeel om alle gewonden en zieken te verplegen. Ongeacht nationaliteit, geaardheid, religie, geslacht, ras of ze strijden en aan welke kant, of welke (politieke) overtuiging ze aanhangen. Dat maakt het bombarderen van ziekenhuizen, per ongeluk of met opzet, een lafhartige oorlogsmisdaad.

Wat hebben we nog meer vandaag?

Vanwege het grote aanbod kan ik vandaag helaas niet bij elke “dag van” stilstaan. Voor meer informatie over de dag, klik op de link.

Deel dit bericht

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.