18 augustus – Slechte Gedichtendag | Openingsavond van de Heideweek | Internationale Zeemeerminnendag

Slechte Gedichtendag

Slechte Gedichtendag (Bad Poetry Day) is één van de meer dan tachtig auteursrechtelijk beschermde verzonnen “dagen van” van Thomas en Ruth Roy. De gedachte achter Slechte Gedichtendag is dat je op deze dag “wraak” kan nemen op je vroegere leraren die je onderdompelde in een overdosis aan poëzie. Er zijn zelfs gevallen bekend van kinderen die werden gedwongen om zelf een goed gedicht te schijven. Hoe erg is dat?

Wat maakt een gedicht goed of slecht?

Voor sommige is poëzie pas poëzie als het een zekere regelgeving volgt, zoals rijm, een limerick of een haiku. Andere vinden enkele losse zinnen bedoeld als een soort van reflectie of reeks gedachten in een bepaalde volgorde opgeschreven net zo poëtisch als iets dat netjes de rijmvormen respecteert. Neem bijvoorbeeld Nico Dijkshoorn, de één loopt er mee weg en de ander zapt meteen naar een ander kanaal als hij weer bij DWDD verschijnt. Ik behoor niet tot de eerste categorie maar zap ook niet naar een ander kanaal, ik verwonder me altijd over zijn (bijna) wekelijkse bijdrage aan de DWDD. Hoe goed ik ook mijn best doe ik kan zijn vaak opgewonden voorgelezen “opiniestukjes” niet zien als een poëtische voordracht.

Leuk feitje: William Topaz McGonagall (1825-1902) wordt beschouwd als ’s werelds slechtste dichter.

Openingsavond van de Heideweek

Met jaarlijks ruim 150.000 bezoekers is de Edese Heideweek (18 t/m 26 augustus) één van de grootste evenementen van Gelderland. Heideweek is een fantastische feestweek met meer dan zeventig (bijna allemaal gratis) evenementen. Neem vanavond bijvoorbeeld, de openingsavond op het Kuiperplein in Ede. Een gratis bij te wonen optreden van: Romy Monteiro, de 3JS, Maan en Grooveline. Maar er meer te doen, klik hier voor het overzicht.

Internationale Zeemeerminnendag

Een dag ontstaan uit passie voor zeemeerminnen, niet die van mij maar van Caz Galloway en Mary England. Deze dames zijn, zoals ze zelf zeggen, geobsedeerd door zeemeerminnen. Hoever gaat deze obsessie? Als je een meerminnennaam hebt en als je voor jezelf een meerminnenstaart koopt en draagt vind ik dat het behoorlijk ver gaat. Maar zolang niemand er (over)last van heeft zeg ik: lekker doen!

Nederland in de ban van Ariël

Niet alleen in Amerika lopen mensen rond die geobsedeerd zijn door Ariël de zeemeermin ook in ons eigen kikkerlandje kun je honderden mensen vinden die niks liever willen dan een zeemeermin of zeemeerman zijn. Neem bijvoorbeeld Marijke Pie, ook wel bekend als Mermaid Crystal, zij is één van de weinige professionele zeemeerminnen in ons land. Eveneens oprichtster van de Meermin School Nederland en initiator van de internationale bijeenkomst voor zeemeerminnen en mannen.
Oh ja, op 3 juni 2018 is iedereen die interesse heeft in het meermin  zijn (m/v) welkom op European Merfest.

Wist je dat jl. 5 februari de eerste Nederlandse Kampioenschappen zeemeermin zwemmen zijn geweest?

Deel dit bericht

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.