20 augustus – Dag van de Romantische Muziek | Nacht van de Romantiek | Wereld Muggendag

Dag van de Romantische Muziek

Alweer de 31ste editie van de Dag van de Romantische Muziek in het Park bij de Euromast. Een geweldige muzikale dag met alles er op en er aan. De weersverwachting zijn gunstig, niet te warm en droog. Ongeacht de weersvoorspelling ga naar het Park onder de Euromast toe om het oudste en grootste klassieke graits muziekfestival van Rotterdam te bezoeken.

Alleen maar muziek? Nee hoor…….

Er valt meer te beleven in het Park bij de Euromast; er is een Romantische Markt met kraampjes met ambachtelijke producten van onder andere de kleine Rotterdamse ondernemer. Natuurlijk mag het ParkProeven niet ontbreken; op verschillende plaatsen in het Park staan Rotterdamse traiteurs, restaurants en specialisten met gerechten. Bruidjes en bruidegommen staan al trappeld klaar om net zoals de jaren daarvoor onder de Euromast te trouwen of de trouwbelofte te vernieuwen. En als klapstuk kun je ook je ukelele meenemen en meespelen met het Ukulele Paradijs tussen 14.00 en 16.00.

Embrasser La Vie Romantique!

Maar vandaag draait het bovenal om muziek. Je kan op het Picknickveld in een prachtige entourage ontspannen nippend aan een glaasje rosé zitten naast je picknickmand of flanerend in je “romantische” outfit luisteren naar sfeervolle klassieke en populaire romantische muziek, wereldmuziek en aria’s. J’embrasse la vie romantique!

Nacht van de Romantiek

Maandag is het Hartjesdag maar zoals gebruikelijk wordt de dag ervoor de Nacht van de Romantiek gehouden. En om de Nacht van de Romantiek te vieren zullen vannacht op de Amsterdamse Zeedijk allerlei kleinschalige optredens in diverse cafés en restaurants zijn. Voel jij het ook? Love is in the air tralalalalalaaaaa. Alles over het wat, hoe en waarom Hartjesdag lees je morgen.

Wereld Muggendag

Het is vandaag 120 jaar geleden dat Sir Ronald Ross ontdekte dat steekmuggen de malariaparasiet overbrachten. Hij toonde ook aan dat steekmuggen die zich voeden op geïnfecteerde vogels verantwoordelijk zijn voor het overbrengen van vogelmalaria. Tevens vond hij toen de, nu nog steeds gebruikte, methode om met de “dikke druppel” van bloed malariaparasieten op te sporen.

Thema 2017: Bescherm jezelf tegen muggenbeten!

European Centre for Disease Prevention and Control (ECDC), binnenlandse en internationale partners werken nauw samen om World Mosquito Day te promoten. Het thema van 2017 wil ons op het hart drukken dat wij ons zelf moeten beschermen tegen muggenbeten als we op vakantie zijn. We moeten ons bewust worden van de gevaren die we lopen. Je wilt toch niet Japanse encefalitis (JE), West Nilevirusinfectie, knokkelkoorts, chikungunya of zikakoorts als vakantie souvenir?

Deel dit bericht

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.