18 april – Woningcorporatie Dag | Dag van het Zwemonderwijs | Werelderfgoeddag | Wereld Amateur Radio Dag

Woningcorporatie Dag

Woningcorporatie Dag is een congresdag voor een specifieke doelgroep, namelijk voor corporatiemedewerkers. De Woningcorporatie Dag staat garant voor inspiratie, is kennisvergrotend, en tijdens de lunch en na afloop tijdens de borrel kun je makkelijk netwerken. Het overkoepelende thema van de dag is: Op weg naar betaalbaarheid in de sociale huurmarkt. Klik hier voor meer informatie.

Dag van het Zwemonderwijs: vind je geluk in het zwembad

Een dag voor mensen uit de zwembranche met boeiende lezingen, interessante Masterclasses en workshops waarin het leren van elkaar centraal staat. Het thema “Gelukkig zijn in het zwembad” loopt als een rode draad door de Dag van het Zwemonderwijs. Het is niet goedkoop zo’n Dag van het Zwemonderwijs (€ 325,- excl. BTW) maar, en ik citeer: “ Je krijgt daarvoor een inspirerende dag, lezingen, workshops en/of Masterclasses en een lunch”.

Werelderfgoeddag

Op 18 april 1982 werd tijdens een symposium van ICOMOS voorgesteld om een wereldwijde jaarlijkse dag voor monumenten en archeologische vindplaatsen te houden. Dit voorstel werd goedgekeurd door de UNESCO en sinds die tijd vieren we op 18 april de “Internationale Dag voor Monumenten en Archeologische Vindplaatsen”, beter bekend onder de naam “Werelderfgoeddag”.

Het thema voor 2017 “Cultureel Erfgoed & Duurzaam Toerisme” sluit prima aan bij het door de VN uitgeroepen thema voor het jaar 2017: “International Year of Sustainable Tourism for Development”. In de 2030 Agenda voor Duurzame Ontwikkeling zijn namelijk een aantal doelen opgenomen waarin toerisme specifiek wordt genoemd:

  • Doel 8 – Werkgelegenheid en economische groei
  • Doel 12 – Duurzame consumptie en productie
  • Doel 14 – Gezonde oceanen, zeeën en rivieren

Het doel van de  2030 Agenda voor Duurzame Ontwikkeling is in 2030 een wereld waarin een einde is gemaakt aan armoede, ongelijkheid en klimaatverandering.

Wereld Amateur Radio Dag

Tweeënnegentig jaar geleden kwamen radiopioniers in Parijs bij elkaar kwamen om gezamenlijk een front te vormen zodat ze hun zendfrequenties konden behouden. Zo ontstond de International Amateur Radio Union (IARU).
World Amateur Radio Day
(WARD) is een dag waarop elk jaar de radiozendamateurs in het zonnetjes worden gezet. Het thema van 2017 is: “Celebrating Amateur Radio’s Contribution to Society”.

Wat doet de radiozendamateur voor de maatschappij?

Stel je eens voor dat C2000 (communicatiesysteem voor ambulancediensten, brandweer, marechaussee en politie) en GSM netwerken gelijktijdig uitvallen door bijvoorbeeld een cyber aanval of een terroristische aanval? Dan heb je zendamateurs hard nodig voor het in stand houden van noodcommunicatie.

Dutch Amateur Radio Emergency Service

Gelukkig wordt Nederland niet vaak getroffen door een grote ramp maar denk eens terug aan de watersnoodramp van 1953. De toenmalige radioamateurs vervulden een belangrijke rol bij het in stand houden van de noodcommunicatie. Is er tegenwoordig sprake van een noodsituatie dan wordt de hulp van de vrijwilligersorganisatie van geregistreerde zend- en luisteramateurs DARES (Dutch Amateur Radio Emergency Service) gevraagd. Hun primaire doel is ondersteuning verlenen bij evacuaties, opvang en verzorging. De zendamateurs amateurs van DARES zijn actief geweest bij de Tsunami in 2004. Een zendamateur in Nederland kon als eerste Buitenlandse Zaken de namen van Nederlanders in het getroffen gebied in Thailand doorgeven.

Deel dit bericht

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.