17 september – Nationale Kontknijpdag | Slag om Arnhem | Internationale Countrymuziek dag | Week Tegen Pesten | Week van de Loopbaan | Europese Hoofd- en Nekkankerweek | Afrika Techniek Week | Internationale Week van het Basisinkomen | Internationale Longfibroseweek

Nationale Kontknijpdag

Dames én heren, opgelet! Het is vandaag ook de Nationale Kontknijpdag. Dus ongeacht waar je bent of met wie, let op! Sta vandaag niet verbaast staan te kijken als je in de kont geknepen wordt. Maar ik wil toch graag de kontenknijpers van vandaag er op wijzen dat je natuurlijk wel een gevaar loopt. Kans op een seksuele intimidatie-aanklacht of een klap in je gezicht behoren tot de potentiële gevaren waar je tegen aan kunt lopen.

Wil jij op Nationale Kontknijpdag het record “meeste kontenknijpen in een uur” verbeteren ? Een tip: ga naar de 50PlusBeurs, de kans is groot dat je sneller kan rennen dan de gemiddelde bezoeker. Maar de kans dat jij door een 50-plusser in de kont wordt geknepen is natuurlijk ook aanwezig.

Slag om Arnhem

Wist je dat op 17 september 1944 de Slag om Arnhem als onderdeel van Operatie Market Garden begon? Tot en met 23 september zijn er diverse activiteiten ter nagedachtenis aan de Slag om Arnhem. Met vandaag om 09.00 de kranslegging bij het Airborne Monument de Naald in Oosterbeek. Aanstaande zaterdag is de indrukwekkende landing van ongeveer 350 parachutisten op de Ginkelse Hei, begint al om 10.00! Voor het complete programma overzicht, klik hier.

Internationale Countrymuziek dag

Yihaaaaaaaa, vandaag komen liefhebbers van countrymuziek aan hun trekken. We vieren mondiaal International Country Music Day (ICMDAY). Een dag voor steelgitaren en line dancing, een dag waarop we de cowboylaarzen aantrekken en de cowboyhoed opzetten, en natuurlijk de spijkerboek (of rok) aan doen. De hele dag luisteren naar liedjes die gaan over pijn en leed, over liefdesverdriet, pick-up trucks en Amerika. Of je pakt een cd van Ilse de Lange, Neerlands beste countryartiest.

Gefeliciteerd Hank

Er gaan twee verhalen rond over wanneer ICMDAY is ontstaan. Er wordt op het internet melding gemaakt dat de oorsprong in de jaren vijftig ligt maar de International Country Music Day Organization blog zegt dat het in 2003 werd opgericht. Welke heeft gelijk? Geen idee maar uiteindelijk is het doel hetzelfde: wereldwijd artiesten, muzikanten en fans van de countrymuziek bij elkaar brengen en doel 2 is countrymuziek te promoten.

De datum 17 september herdenkt de geboortedag van Hank Williams, één van de meest invloedrijke countrymuziekartiesten van de 20e eeuw.

Vandaag starten een aantal belangrijke “de week van” onderwerpen:

Deel dit bericht

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.