16 september – Open Dagen Nederlandse Wijngaarden | Autoloze zondag | Nationale Blotevoetendag | Dag van de Cameraman | Dag van het Eetbare Landschap | Vrouwencondoomdag | Dag voor het Behoud van de Ozonlaag | Werelddag voor Energiestofwisselingsziekten | Europese Mobiliteitsweek

Open Dagen Nederlandse Wijngaarden

Ben je een echte wijnliefhebber dan zit je dit weekend goed want het zijn de Open Dagen Nederlandse Wijngaarden. Door heel Nederland openen wijnboeren de deuren van hun tuinen en wijngaarden en kun je de wijn van de wijngaard (gratis) proeven en vaak deelnemen aan andere activiteiten. Klik hier als je wilt weten of er bij jou in de buurt een deelnemende wijngaard is.

Autoloze zondag

Wist je dat vanwege een oliecrises in 1939 al de eerste autovrije zondag werd gehouden? Door de jaren heen zijn er vaker autovrije (zon)dagen gehouden, helaas trok Milieudefensie in 2010 de stekker uit het concept autovrije zondag omdat het draagvlak te klein zou zijn en dat het voornamelijk irritatie opleverde bij automobilisten en de detailhandel.

Echter, omdat Nijmegen dit jaar de groene hoofdstad van Europa is zal zij meedoen aan de autoloze zondag.en meer activiteiten ontplooien gedurende de Europese Mobiliteitsweek.  De Nijmeegse Waalbrug wordt afgesloten voor auto’s en motoren, op de rijbanen kan je aanschuiven bij een grote picknick (aanvang 12.00) en tot 17.00 worden er allerlei activiteiten georganiseerd. Doen er nog andere steden mee? Geen idee.

In België daarentegen is het wel een succes, dit jaar nemen bijna 50 gemeenten deel aan de Autoloze Zondag. Wel verspreidt over 5 zondagen maar het speerpunt ligt toch wel op vandaag. Meer dan 40 gemeenten participeren vandaag aan Autovrije Zondag.

Nationale Blotevoetendag

Potverdorie! Heb ik net mijn stoute schoenen aangetrokken kan ik ze weer uit doen. Was even vergeten dat jaarlijks op de 3de zondag van september de Nationale Blotevoetendag in België en Nederland wordt georganiseerd. Doel van de dag is om zoveel mogelijk mensen buiten op blote voeten te laten lopen zodat je voeten de ruimte krijgen om vrijelijk te bewegen. Wat nu jammer is dat er dit jaar geen landelijke wandeling wordt georganiseerd. Nu denk ik dat mensen die op blote voeten lopen mensen zijn met een vrije geest en die het misschien wel prefereren om zelf een wandeling uit te stippelen. Er worden toch 3 wandelingen georganiseerd, klik hier voor informatie en aanmelden.

De minimalistische oplossing

Heb jij net zoals ik van die poezelige gevoelige voetjes dan kan het idee van op je blote voeten een boswandeling maken je afschrikken. Nu zijn er schoenen op de markt die je voeten beschermen en tegelijkertijd je wel het “lopen op blote voeten” gevoel geven. Als je wilt ervaren hoe het voelt om op minimalistische schoenen te wandelen dan bof je want vandaag krijg je de gelegenheid om op proefschoenen mee te lopen tijdens een georganiseerde boswandeling in Hattem. Klik hier voor meer informatie.

Dag van de Cameraman

Bijna iedere beroepsgroep heeft zo zijn/haar eigen “dag van”, de cameraman en vrouw ontbraken nog in het imposante rijtje. Daarom besloot in 2010 de freelance cameraman en columnist Jan Rein Hettinga dat het hoog tijd werd voor een Dag van de Cameraman. Zo gezegd zo gedaan!

Dus lieve mensen, als je vanavond lekker een avondje thuis voor de buis hebt denk dan ook eens aan al die cameramannen en vrouwen. Ook zij verdienen een schouderklopje.

Wat staat er vandaag nog meer op de agenda?

Deel dit bericht

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.