17 maart – Dag van de Slaap | St. Patrick’s Day

Internationale Dag van de Slaap

De eerste World Sleep Day werd in 2008 georganiseerd door de Amerikaanse World Association of Sleep Medicine (WASM). Een organisatie voor vooral farmaceutische bedrijven en instellingen in de medische sector. Tegenwoordig wordt Internationale Dag van de Slaap georganiseerd door de World Sleep Society; dat is een organisatie die ontstaan is uit World Sleep Federation (WSF) en World Association of Sleep Medicine (WASM)

Het doel van de jaarlijks terugkerende Dag van de Slaap is mensen bewust maken van de nadelige gevolgen van slaapstoornissen. Vorig jaar waren op de internationale Dag van de Slaap 394 deelnemers uit 72 landen actief.

Slogan 2017: “Sleep Soundly, Nurture Life.”

Met deze slogan wil de organisatie je er op wijzen dat een goede nachtrust van levensbelang is. Misschien komt dat bij jou over als een ietwat overdreven tekst maar besef dat iemand wakker houden niet voor niets een veel gebruikte martelmethode was en is. Onthouding van slaap kan leiden tot emotionele overgevoeligheid, hallucinaties, je wordt kwetsbaar en je kan minder helder denken. Als de onthouding van slaap maar lang genoeg duurt beken je uiteindelijk alles, zelfs de moord op John F. Kennedy.

Wat krijg je nog meer door slaapgebrek?

Door slaapgebrek worden ook meer ongelukken gemaakt, maar dat is niet het enige. Slaapstoornissen en chronisch slaaptekort verhogen het risico op:

  • een hartaanval
  • hartfalen
  • een onregelmatige hartslag
  • een hoge bloeddruk
  • een beroerte
  • diabetes type 2
  • depressie
  • overgewicht

St. Patrick’s Day

Op St. Patricks Day herdenken de Ieren St. Patriticius, de beschermheilige van Ierland. In alle dorpen en steden vinden wel festiviteiten plaats, wat zich laat vergelijken met Koningsdag in Nederland. Overal zijn er kermissen, openluchtfeesten, vuurwerk, optochten, enzovoorts. Bij St. Patrick’s Day horen bepaalde symbolen. De Shamrock, een klavertje met drie blaadjes. En zoals in Nederland alles oranje is met Koningsdag, wordt de groene kleur geassocieerd met St. Patricks Day.

St. Patrick’s Day Festival in Nederland

Wie in Nederland St. Patrick’s Day wil vieren kan zich prima vermaken in één van de honderden Irish Pubs die Nederland rijk is of….. je gaat naar Den Haag. Voor de 7e keer op rij organiseren de Grote Markt en de Irish Club Nederland gezamenlijk een fantastisch gratis Iers feest in het centrum van de Den Haag. De gehele dag staat in het teken van dans, live optredens van Ierse bands en een markt met typisch Ierse producten.

Tip voor alle uitgerangeerde politici : ga naar de Grote Markt en vier feest. Je hebt nu toch alle tijd!

Deel dit bericht

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.