17 januari – Sneeuw | Werelddag voor Migranten en Vluchtelingen | Week van Gebed | Wereld Religiedag | Dag van het Jodendom | Verlichting van Boeddha

Heb zelfs nog voorbij zien komen dat het vandaag ook nog Dag van de Media, Dump Je Goede Voornemens Dag en de Kinderen Uitvinders Dag is. Kon helaas bij twee dagen er niet achter komen of deze “dagen van”  nog gevierd worden.

Sneeuw?

Wat baal ik dat ik niet in het Noord-oosten van Nederland woon, daar ligt 8 cm sneeuw! Hier in Nieuwegein ligt amper wat. Daar baal ik vreselijk van want wat vind ik het heerlijk als er sneeuw is. Kan me nog herinneren van vroeger ( toen er nog geen drempels waren ) dat ik als klein kind voor het raam stond om naar de dwarrelende sneeuwvlokjes te kijken. Ik keek naar boven, hield me stevig vast aan de vensterbank, en kreeg het gevoel dat ik omhoog gezogen werd. Als kind had ik al last van een rijke fantasie. 😉

Op 9 april is er een heuse Sneeuwdag! Deze dag is bedoeld voor mensen met een verstandelijke beperking.

Werelddag van de Migranten en de Vluchtelingen

Deze dag wordt ondersteund door de Rooms-Katholieke Kerk, daarom mag een speciale boodschap van Paus Franciscus niet ontbreken. Op 12 september 2015 publiceerde Paus Franciscus de boodschap voor de Werelddag voor Migranten en Vluchtelingen. De titel van het document luidt: “Migranten en vluchtelingen dagen ons uit: Het antwoord van het Evangelie van de Barmhartigheid”.
Met barmharigheid wordt niet bedoeld om dode varkens op te hangen bij de komst van een nieuw asielzoekerscentrum. Daar wordt niet mee bedoeld om mensen die geen problemen hebben met de komst van vluchtelingen de mond te snoeren of aan te vallen zoals laatst in de wijk Overvecht in Utrecht. Ga eens in de schoenen van de vluchteling staan, dan piep je wel anders.
Je bent pas barmharitg als je in woord en daad hulp en ondersteuning biedt aan degenen die het moeilijk hebben.

De Week van Gebed is van 17 t/m 24 januari

Ieder jaar wordt in januari de Week van Gebed georganiseerd door MissieNederland en de Raad van Kerken.
Wist je dat je online je eigen gebed kwijt kan? Kijk op de site van www.myprayerfor.com en plaats een”amen” voor een bestaand gebed of maak je eigen gebedsonderwerp.
Als je geen inspiratie hebt voor je gebed dan kan de PrayToday-app uitkomst bieden. Christelijke hulporganisaties helpen je door dagelijks nieuwe actuele gebedspunten te leveren.

Wereld Religiedag

Het doel van de Wereld Religie Dag is om de eenheid tussen verschillende religies te bevorderen. Dat komt mooi uit want het is vandaag ook Dag van het Jodendom en de Verlichting van Boeddha.

Geloof met mate; religie maakt meer kapot dan je lief is!

Deel dit bericht

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.