16 november – Intocht Sinterklaas | Dag van de Verdraagzaamheid | Dag van de Fysiotherapeut | Dag van de Achterhoekse Popmuziek | Trouw-Aan-Jezelf-Dag | Nacht van de Popmuziek | Landelijk Atelierweekend | Europese Week van de Afvalvermindering

Intocht Sinterklaas (zucht, het is weer zover)

De intocht van Sinterklaas, o jongens o jongens wat een baas.
En o jongens, o jongens wat een soelaas.
Daar loopt zijn knecht, roetveeg/gekleurde allesbehalve Zwarte Piet
Want een Zwarte Piet is racistisch, alleen ik zie het niet.

En ben je principieel tegen slavernij en racisme
maak dan van moderne slavernij je nieuwe idealisme
Dat is nu en niet in verleden dus kun je nu een verschil maken
dat roep ik nu al jaren van de daken.

Wees alsjeblieft verdraagzaam en tolerant
want dat mensen elkaar te lijf gaan, dat hoort niet thuis in Nederland
Gun de kinderen hun Sinterklaas en Pieten feest
Niet omdat het moet maar omdat het al jaren zo is geweest.

Ben ik tegen veranderingen? Welnee dat ben ik niet
Maar ik vind bij een sinterklaasfeest hoort een Zwarte Piet!

Dag van de Verdraagzaamheid

Verdraagzaamheid (tolerantie) vormt de kern van de universele rechten van de mens en de fundamentele vrijheden van anderen. Wederzijds begrip en respect tussen culturen en volkeren is een voorwaarde voor wereldvrede. In de huidige maatschappij van stijgend extremisme en verbreding van conflicten die worden gekenmerkt door een fundamentele minachting voor menselijk leven maakt verdraagzaam zijn verdomd lastig. Verdeeldheid en fake nieuws zorgen voor een stijgende xenofobie en meer verdeeldheid.

Madanjeet Singh-prijs

De UNESCO-Madanjeet Singh-prijs voor de bevordering van tolerantie en geweldloosheid werd in 1995 ter gelegenheid van de United Nations Year for Tolerance en de 125e geboortedag van Mahatma Gandhi door de UNESCO in het leven werd geroepen. De prijs werd voor het eerst uitgereikt in 1996. Deze prijs wordt om de twee jaar uitgereikt op de Internationale Dag voor Verdraagzaamheid. De prijs kan worden toegekend aan instellingen, organisaties of personen die op een bijzonder verdienstelijke en effectieve manier hebben bijgedragen aan tolerantie en geweldloosheid. De volgende uitreiking is in 2020.

5e editie Dag van de Fysiotherapeut

Het congres Dag van de Fysiotherapeut ( #DvdF) wordt georganiseerd door het Koninklijk Nederlands Genootschap voor Fysiotherapie (KNGF). Tijdens de Dag van de Fysiotherapeut passeren diverse interessante thema’s de revue zoals; osteoporose, gezondheidsproblemen bij borstkanker, nekpijn, slaapapneu, richtlijnen ziekte van Parkinson en de rol van fysiotherapeuten in de zorg voor patiënten met chronische pijn. Tientallen sprekers staan te trappelen om hun kennis over te brengen.

Met de opening door hoogleraar Neuropsychologie Erik Scherder en gezien de overige sprekers dan beloofd het een inspirerende dag te worden. De online registratie is voorbij.

De volgende dagen en week hebben ieder hun eigen info-link:

Deel dit bericht