15 november – Dag van de Muziektherapie | Whiskey Festival | Dag van de Gevangen Schrijver | Dag van de Ondernemer | Koningsdag in België

6e editie Europese Dag van de Muziektherapie

Rondom of op de European Music Therapy Day organiseren muziektherapeuten open huisevenementen en workshops waarin het thema “Beat the drum!” de leidraad is. Het mooie van het thema van de Europese Dag van de Muziektherapie van dit jaar is is dat iedereen lekker op een trommel kan ramen. Niks zo heerlijk om al trommelend je stress en spanning kwijt te raken.

To Beat The Drum

To beat the drum is ook een gezegde. Als je dit gezegde gebruikt dan bedoel je daarmee: iemand of iets sterk promoten of ondersteunen. En dat is wat de Europese Dag van de Muziektherapie ook als doel heeft, namelijk door middel van muziektherapie mensen te ondersteunen/begeleiden op de weg naar herstel. Eventuele activiteiten in Nederland kun je hier terugvinden.

Als ik het goed heb begrepen wordt daarmee bedoeld iemand of iets sterk promoten of te ondersteunen. En dat is wat de Europese Dag van de Muziektherapie ook als doel heeft, namelijk door middel van muziektherapie mensen te ondersteunen/begeleiden op de weg naar herstel. Eventuele activiteiten in Nederland kun je hier terugvinden.

Internationaal Whiskey Festival

Van 15 tot en met 17 november kun je in de Grote Kerk in Den Haag het enige International Whisky Festival wat Nederland rijk is bezoeken. Het festival bied je een unieke kans om kennis te maken met maar liefst honderden merken whisky’s die zijn geproduceerd door onder andere distilleerderijen uit Schotland, Ierland en vele andere landen.

Dag van de Gevangen Schrijver

Vrijheid van meningsuiting is niet in elk land iets vanzelfsprekend en om dat te benadrukken zet PEN International vandaag op Dag van de Gevangen Schrijver vijf schrijvers in de spotlights die op dit moment of gevangen zitten, of worden vervolgd of op een andere manier gevaar lopen.

Dag van de Gevangen Schrijver gaat niet alleen om het herdenken of stilstaan bij de gevangen genomen schrijvers het gaat ook om de verdwenen schrijver, de vermoorde schrijver. Het gaat ook niet alleen om de schrijvers het verwijst naar een ieder die betrokken is bij het geschreven of gesproken woord.

Wie staan dit jaar in de spotlights?

PEN dringt bij regeringen er op aan dat de volgende mensen worden vrijgelaten of worden ontslagen van vervolging:

  • Lydia Cacho – schrijver, journalist en activiste
  • Stella Nyanzi – academicus, schrijver en activiste
  • Shakthika Sathkumara – bekroonde schrijver en dichter
  • Nedim Türfent – nieuwsredacteur, verslaggever en dichter
  • Galal El-Behairy – dichter, tekstschrijver en activist

Eén ding staat als een paal boven water: geen enkele vorm van geweld zal het ooit winnen van het vrije woord. De pen zal altijd sterker zijn dan de kogel.

Dag van de Ondernemer

Het schijnt de bedoeling te zijn dat wij, de klant, op Dag van de Ondernemer de ondernemers bedanken voor hun lef en doorzettingsvermogen. Je zult wellicht denken “van wie moeten wij dat dan?”. Dat “moet” van MKB-Nederland. Dus bij deze beste ondernemer: bedankt! 😉

Koningsdag in België

Gelijktijdig met Koningsdag vieren de Belgen vandaag de feestdag De Dag van de Duitstalige Gemeenschap (Tag der Deutschsprachigen Gemeinschaft). Koningsdag begint met een dankdienst in de Sint-Michiels-en-Sint-Goedelekathedraal te Brussel gevolgd door een viering in het Belgische parlement. Verder worden de onderscheidingen in de nationale orden (de Leopoldsorde, de Kroonorde en de Orde van Leopold II) uitgereikt. Kortom de Belgische Koningsdag heeft een compleet andere invulling als de Nederlandse Koningsdag.

Deel dit bericht