16 november – Int. Dag van de Tolerantie | Week tegen Kindermishandeling | Week van de Werkstress | Global Entrepreneurship Week

Internationale Dag van de Tolerantie

Hoe wrang is het dat juist op de Internationale Dag van de Tolerantie op alle hoofdgebouwen van de Rijksoverheid de Nederlandse vlag halfstok hangt. Dat in de hele Europese Unie vandaag om 12.00 een minuut stilte in acht genomen wordt, dat personeel van de NS de reizigers in treinen en op de stations oproept om een minuut stilte te houden. Dat de publieke televisie- en radiozenders een minuut stilte houden. Dit allemaal om de slachtoffers van de aanslagen op vrijdag de 13e in Parijs te herdenken.

Verdraagzaamheid

Hoe kun je verdraagzaam zijn met de beelden van jongstleden nog vers in het geheugen. Maar juist nu, nu moeten we schouder aan schouder blijven staan ongeacht religie of afkomst. Moeten we aan die lafbekken van IS laten zien dat wij niet bang zijn. Dat een tolerante maatschappij niet te verslaan is door kogels en bommen.
En dat is wat politici ook zouden moeten prediken, niet deze gebeurtenissen aangrijpen om nog meer haat en angst te zaaien want dat is nu juist waar die idioten van ISIS op uit zijn.

Het wordt tijd om terug te slaan, radicaal ingrijpen. Ga als één man ten strijde tegen het kwaad dat IS heet.

Week tegen Kindermishandeling 16 t/m 21 november

Dit jaar wordt voor de derde keer deze week georganiseerd door de Taskforce kindermishandeling en seksueel misbruik. Het is wel de eerste keer dat deze week “Week tegen Kindermishandeling” heet, tijdens de eerste twee edities heette het “Week van Kinderen Veilig”.

Waarom een Week tegen Kindermishandeling? Hierom!

Elk jaar worden er in Nederland meer dan 119.000 kinderen mishandeld, de helft van deze kinderen krijgt géén hulp. Het ergste vind ik dat 1 op 6 volwassenen weleens kindermishandeling heeft gezien maar er volgens niets mee deed. Het enige wat je hoeft te doen is een melding maken bij de politie of bij “Veilig Thuis” op het gratis dag en nacht bereikbare telefoonnummer 0800-2000, het kan nog anoniem ook!

Laat ze niet barsten!

Eén persoon die in actie komt, dat is al genoeg om het leven van een mishandeld kind blijvend te veranderen. Dus:

  • open je ogen
  • neem altijd je gevoel serieus
  • wees alert op signalen
  • praat erover met iemand in je omgeving.
  • onderneem actie; bel het AMK of de politie

Kom in actie, blaas een kauwgombal, maak een selfie en twitter #laatzenietbarsten.

Week van de Werkstress

Houd de Facebookpagina van ‘Check je Werkstress’ in de gaten voor minder werkstress en meer #werkplezier ! En dat het broodnodig is moge duidelijk zijn, meer dan één miljoen mensen lopen het gevaar op een werkstress gerelateerde psychische ziekte.

Global Entrepreneurship Week

Heel in het kort: tijdens de Global Entrepreneurship Week (GEW) wordt in 150 landen het ondernemerschap gevierd. Voor meer info, klik hier.

Deel dit bericht

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.