16 juli – Knuffel je Kind Dag | Slangendag

Wereld Knuffel je Kind Dag

In 2008 werd de eerste Wereld Knuffel je Kind dag (Global Hug Your Kid Day) georganiseerd op initiatief van Michelle Nichols. Zij wil met Wereld Knuffel je Kind dag ons er aan herinneren dat door het geven van een knuffel jij als ouder je kind laat zien dat je van hen houdt. De reden om deze dag in het leven te roepen is een trieste reden; zij kwam met het idee voor Knuffel je Kind dag een dag nadat haar 8 ½ jarige zoontje aan hersenkanker was overleden. Wie ga JIJ vandaag knuffelen?

Wereld Slangendag

Wereld Slangendag (World Snake Day) is een relatief onbekende “dag van” die desalniettemin uitbundig gevierd wordt door alle liefhebbers van slangen. De Europese Slangenvereniging organiseert op 14 oktober 2018 hun jaarlijkse slangendag in Expo Houten.

Niet iedereen vindt slangen leuk en sinds dat ene kleine voorvalletje met Eva hebben slangen een niet al te beste reputatie. Dat mensen soms bang zijn voor een dier dat ze gemakkelijk kan doden is niet zo heel vreemd. Wordt het echter een niet meer normale angst voor slangen of slangachtige dieren dan heb je last van g ofwel slangenfobie. Wereld Slangendag is de uitgelezen dag om informatie over slangen te delen, want onwetendheid is vaak de oorzaak dat mensen angstig zijn.

Adam en Eva

Hoe zou de wereld er nu hebben uitgezien als Eva zich niet door de slang had laten verleiden om een hap te nemen van een stukkie fruit van de boom van de kennis van goed en kwaad? Zouden Adam en Eva dan nu nog steeds dolgelukkig en kinderloos rondhuppelen in de Hof van Eden? Zou het niet een vooropgezet plan van God zijn geweest dat Eva haar tanden zette in een appeltje van oranje? Zonder dat voorval geen zondeval, zonder zondeval geen drie kinderen. We mogen de slang dankbaar zijn, want zonder hem waren wij er niet geweest. 😉

Spreekwoorden en gezegden

  • daar schuilt een slang onder het loof – het lijkt mooi maar er zijn verborgen problemen
  • hij is zo listig als een slang – hij is erg doortrapt.
  • als door een adder gebeten zijn – opeens fel reageren
  • een adder aan zijn borst/boezem koesteren – iets doen voor een ondankbaar iemand
  • een adder(tje) onder het gras schuilen – een gemene bedoeling achter schuilen
  • er schuilt een addertje onder het gras – er is een verborgen risico in het spel
  • een slang komt uit een scherpe hoek – het gevaar komt onverwachts
  • voor de bij is alles honing, voor de slang alles gif – iedereen heeft zijn eigen karakteristieke zienswijze
  • spreken met een gespleten tong – onbetrouwbaar of leugenachtig
Deel dit bericht

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.