16 juli – Dag van de Roos | UEFA Women’s EURO 2017 | Wereld Slangendag

Dag van de Roos in het Westbroekpark 

Dag van de Roos is het jaarlijks terugkerend evenement in het prachtige Westbroekpark dat opgezet is als een Engelse fair. Dag van de Roos is eveneens de jaarlijkse afsluiting van het Internationale Rozenconcours in Den Haag. In het Rosarium (toegang is gratis) kun je de rozen bekijken en besnuffelen die hebben deelgenomen aan het concours of de Engelse Fair bezoeken.

Op de Engelse Fair staan diverse kramen van verschillende groene verenigingen zoals de IVN, Milieudefensie, de Rozenvereniging en Art & Jazz. Er is live muziek, je kan een workshop corsages maken volgen, een plantenruilbeurs en allerlei activiteiten voor jong en oud.

UEFA Women’s EURO 2017

Om 18.00 gaat de bal voor de eerste keer rollen op WEURO2017. Samen met een paar goede vrienden gaan mijn vrouw en ik zei de gek naar de openingswedstijd van het Europese Kampioenschap vrouwenvoetbal in de Galgenwaard in Utrecht. Onze OranjeLeeuwinnen nemen het dan op tegen het altijd lastige Noorwegen. De onderlinge resultaten liegen er niet om: Nederland en Noorwegen hebben 21 keer in officiële interlands de degens gekruist. Daarvan heeft Nederland er vier gewonnen.

Laten we er met z’n allen een feestje van maken en onze OranjeLeeuwinnen onvoorwaardelijk steunen. Dus trek je oranje tenue maar aan, versier de straat, hang de vlag maar uit want onze meiden gaan op weg naar de finale op 6 augustus in Enschede.

Even nog een boodschap voor alle IS-fanaten die iets van plan zijn tijdens dit geweldige evenement. Steek die bommen en kalashnikovs maar in je……;-)

Wereld Slangendag

Sinds dat ene voorvalletje met Eva hebben slangen een niet al te beste reputatie. Dat mensen soms bang zijn voor een dier dat ze gemakkelijk kan doden is niet zo heel vreemd, toch? Wordt het echter een niet meer normale angst voor slangen of slangachtige dieren dan heb je last van ophidiofobie ofwel slangenfobie. Wereld Slangendag is de uitgelezen dag om informatie over slangen te delen, want onwetendheid is vaak de oorzaak dat mensen angstig zijn.

Wist je dat?

  • slangen op elk continent voorkomen behalve Antarctica
  • slechts een kwart van alle slangen giftig zijn
  • slangen een belangrijke rol spelen in de religie en de mythologie
  • het gif van de koningscobra een olifant kan doden.
  • slangen meer dan 200 tanden hebben
  • slangen hun gevorkte tong gebruiken om te ruiken
  • alle slangen doof zijn

De Europese Slangenvereniging organiseert op 8 oktober 2017 hun jaarlijkse slangendag in Expo Houten.

Deel dit bericht

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.