16 april – Dag van de Stem | Nationale Museumweek | Record Store Day | Wereld Circus Dag | Dag van de Filosofie

“Trek je pyjama naar je werk aan” Dag, dat is weer zo’n typische Amerikaanse “dag van” die door een aantal mensen in Nederland wordt gepromoot om aan mee te doen. Van mij mag je hoor, zal je niet tegen houden. 😉

Dag van de Stem

De Dag van de Stem is niet alleen bedoeld voor mensen die hun stem professioneel gebruiken. De Dag van de Stem is er voor iedereen die zijn/haar stem gebruikt en het maakt niet uit hoe: zingen, veel spreken, presenteren of acteren. In de ECI cultuurfabriek in Roermond kun je tijdens diverse presentaties, workshops en masterclasses leren je stem beter of anders te gebruiken maar ook hoe een stem precies werkt.

Nationale Museumweek

Het is nog even wennen maar het Museumweekend heeft sinds vorig jaar plaats gemaakt voor de Museumweek, maar liefst vijf dagen langer om naar het museum te kunnen met korting of soms zelfs gratis. En wat is er nou lekkerder dan slenteren door het museum en je te vergapen aan de uitgestalde pronkstukken, buiten dat het je fantasie prikkelt is het vaak ook leerzaam.

Ongeacht in welke provincie je woont, overal door Nederland verspreidt doen musea mee. Grote of kleine musea die de meest prachtige collecties in huis hebben over geschiedenis, kunst, wetenschap enzovoort. Kortom elk museum toont óns enorme culturele kapitaal, “Ons echte goud”.

Ben je op zoek naar een deelnemend museum of meer info? Klik hier.

Record Store Day

In Nederland steeds populairder, meer platenzaken en artiesten doen mee aan deze dag. Een dag die gevierd wordt met meer dan 250 optredens verspreidt door het land, een dag waarop exclusieve releases verschijnen. De vinyl liefhebber zal aan zijn/haar trekken komen vandaag!

Wil je weten of er een platenzaak bij jou in de buurt mee doet, klik dan hier.

Wereld Circus Dag

De beste plek om Wereld Circus Dag te vieren is toch wel het Kermis- en Circusmuseum Steenwijk met onder andere workshops van jeugdcircus Pavarini. De entree voor het museum is deze zaterdag gratis vanwege de start van de Nationale Museumweek. Klik hier voor meer info.

Dag van de Filosofie

In Theater De NWE Vorst te Tilburg kun je een inspirerende tot na- en doordenken Dag van de Filosofie meemaken. Er zullen diverse sprekers uit diverse vakgebieden zijn die allen als thema “Grenzen” hebben. Een thema dat door de huidige vluchtelingencrisis en het terrorisme zeer tot de verbeelding spreekt. Het wordt niet alleen een politiek geëngageerde dag, kunst en cultuur komen eveneens aan bod. Alle informatie over de sprekers, programma indeling en al dies meer kun je vinden op de site van Tilburg University.

Door het hele land kun je vandaag terecht voor uitlopende activiteiten, ben benieuwd waar jij naar toe gaat.

Deel dit bericht

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.